Barça

“Em sembla absurd que aquí no s’utilitzi l’ull de falcó”

Ernesto Valverde. El tècnic blaugrana lamenta que el campionat espanyol no hagi implantat encara una tecnologia que evitaria errors tan evidents com el del gol no concedit a Messi a Mestalla

La nova polèmica arbitral que ha provocat el gol fantasma de Messi en el València-Barça de diumenge passat marca l’actualitat blaugrana, com ahir es va poder observar en la roda de premsa que va oferir Ernesto Valverde com a prèvia de la visita d’avui del Múrcia al Camp Nou, corresponent a la tornada dels setzens de la copa. A més, el clar 0-3 de l’anada fomentava que bona part de les preguntes versessin sobre la necessitat d’aplicar les noves tecnologies del futbol per evitar errors arbitrals d’aquesta importància. I en aquest context, Valverde es va mostrar contrariat pel fet que en la lliga espanyola encara no funcioni la tecnologia de la línia de gol, també coneguda com a ull de falcó. “Tenint la tecnologia a mà i funcionant en altres lligues em sembla absurd que no s’utilitzi aquí”, va lamentar i reivindicar a la vegada.

Seguint amb la jugada del gol no concedit a Messi pel col·legiat (Iglesias Villanueva), Valverde va reflexionar sobre la inversemblança que suposa “que en un partit tan important l’àrbitre no ho vegi i ningú li ho pugui dir”. “A Europa hi ha un àrbitre rere les porteries per veure aquestes coses i en la lliga espanyola no. I així segueixen passant aquestes jugades”, va afegir.

El tècnic blaugrana va explicar que des de la seva perspectiva a peu de camp no va poder apreciar a primer cop d’ull si la pilota havia entrat del tot o no. Tampoc creu que l’àrbitre assistent pogués observar nítidament l’acció, però que per les reaccions posteriors Valverde ja sabia que sí que havia estat gol: “Vaig veure en Leo celebrant-lo, el porter s’havia quedat aturat pensatiu, Montoya no allunyava la pilota en creure que havia de servir des del centre del camp... En mig segon ja ho veus.”

A pesar que la jugada va suposar un clar perjudici per al Barça, Valverde considera que el nivell de l’arbitratge al futbol espanyol “és bo”. “Tots volem que, quan hi ha un dubte, l’àrbitre es decanti per nosaltres, però no em qüestiono el nivell arbitral de la lliga, en absolut.” I quan se li va preguntar si el Barça i el Madrid tenen menys motius per queixar-se dels àrbitres que els equips modestos, es va desmarcar del tòpic: “No veig diferències respecte a altres equips en aquest aspecte.”

La roda de premsa també va deixar altres detalls, com ara que el Barça es manté a l’expectativa de quins moviments hi pot haver en el mercat de fitxatges d’hivern: “Tot i estar contents amb l’equip sempre cal estar atent al mercat i a les oportunitats que puguem tenir.” I respecte a Dembélé, veu precipitat que pugui reaparèixer per al clàssic del 23 de desembre, just abans de l’aturada de Nadal: “No sé què pot passar, però ho veig complicat. Sobretot perquè va ser una lesió important i si cal esperar una setmana mes esperarem. No volem arriscar.”

REIVINDICACIÓ

Tenint la tecnologia a mà i funcionant en altres lligues em sembla absurd que no s’utilitzi aquí

PERPLEX

Que en un partit tan important l’àrbitre no ho vegi i ningú li ho pugui dir...

NIVELL ARBITRAL

Crec que és bo el nivell dels àrbitres. No em qüestiono el nivell de l’arbitratge de la lliga espanyola

“Repetirem amb alguns jugadors del filial”

El 0-3 registrat a la Nueva Condomina en el duel d’anada permet al Barça afrontar aquesta tarda amb totes les garanties la tornada de setzens de copa. És per això que Valverde tornarà donar entrada a diversos jugadors del filial blaugrana, com ja va fer a Múrcia. “L’equip va donar una bona imatge i poden repetir alguns jugadors del filial.” A l’hora de completar l’equip, el tècnic blaugrana pensa en aquells jugadors de la primera plantilla “que estan jugant menys”, com ara Cillessen, Denis Suárez, Paco Alcácer i Deulofeu.

A pesar de la clara victòria blaugrana del partit d’anada, Valverde va apreciar la progressió que ha experimentat el Múrcia durant l’últim mes de competició: “Quan vam anar allà estaven en un moment baix en la seva lliga [milita en el grup quart de segona B], però ara s’han posat a només dos punts del lideratge després d’haver guanyat cinc dels sis últims partits. Aquesta evolució fa que Valverde pronostiqui que el Múrcia anirà al Camp Nou amb la intenció “de donar guerra” als blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)