Barça

Barça

Copa

Sergi Roberto, un retorn necessari i al més alt nivell

Recuperat. Va reaparèixer contra el Múrcia després de lesionar-se el dia 31 d’octubre contra l’Olympiacòs i va demostrar, fent la passada en el gol de Denis Suárez, que està molt fi

El 31 d’octubre passat, en el partit contra l’Olympiacòs en la Champions, Sergi Roberto es va fer un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cuixa dreta. En aquells moments, semblava un contratemps important per a Valverde, que un dia després també va veure com en aquell mateix partit s’havia lesionat André Gomes. En un principi, es va establir com a temps aproximat de baixa cinc setmanes, però Sergi Roberto ha escurçat els terminis.

Dimecres va reaparèixer en el partit de la copa del Rei contra el Múrcia al Camp Nou. Va entrar al terreny de joc per jugar l’última mitja hora, reemplaçant Oriol Busquets com a mig centre. Les sensacions en el seu retorn van ser boníssimes, ja que va demostrar que torna a estar a un alt nivell i que ja està preparat per anar sumant minuts en els propers partits per agafar més ritme de competició. A més, va deixar una assistència deliciosa a Denis Suárez perquè pogués fer el quart gol de la nit solidària a l’estadi.

El retorn de Sergi Roberto és molt necessari per a l’equip d’Ernesto Valverde. La seva polivalència li permet jugar en múltiples posicions, de lateral, d’interior en qualsevol de les dues bandes i també d’extrem, on ja ha fet grans partits. Abans de lesionar-se ja s’havia convertit en un dels jugadors més utilitzats per l’entrenador, juntament amb Leo Messi i Ter Stegen. En els últims partits, Semedo ho està jugant gairebé tot i és molt possible que en els propers Sergi Roberto comenci a sumar minuts també en aquesta posició. No seria gens estrany que al Bernabéu fos el català qui ocupés el lateral.

Al mig del camp molt possiblement també tingui oportunitats, encara que en els últims partits Valverde sembla que ha trobat una fórmula amb què l’equip s’està trobant molt còmode. És amb Busquets de mig centre, amb Rakitic i Iniesta d’interiors i amb Paulinho. Aquest va ser el plantejament contra la Juventus i contra el València. A Mestalla l’equip va completar la millor primera part de la temporada.

Sergi Roberto haurà d’anar entrant de mica en mica, però el seu joc és molt necessari per a l’equip. Amb ell, el tècnic tindrà un altre migcampista més que entén a la perfecció el joc del Barça malgrat que per les seves característiques físiques també pot ser un futbolista que utilitzi les conduccions llargues per deixar enrere línies de pressió. En qualsevol cas, el seu retorn permetrà que alguns futbolistes puguin entrar en més rotacions i que tots els jugadors arribin en perfectes condicions a l’aturada per les vacances de Nadal. Hi ha partits importants, com el del Celta dissabte al Camp Nou, el del camp del Vila-real i el gran clàssic al Santiago Bernabéu del dia 23 de desembre.

La renovació segueix el seu ritme

Les negociacions sobre la seva renovació segueixen el seu ritme. El club ja li va traslladar una primera proposta de contracte fins al 2022 que li millorava les condicions econòmiques i li fixava una clàusula de blindatge, però que va ser refusada pel jugador. Sergi Roberto espera un major esforç per part del club tenint en compte que aquest el vol blindar. Les posicions no estan del tot allunyades, però encara caldrà seguir negociant. Les dues parts tenen clar que s’arribarà a un acord aviat i que no volien convertir la renovació en un serial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)