Barça

“És un partit perillós”

Ernesto Valverde. El tècnic adverteix que el bon coneixement per part d’Unzué dels “mecanismes interns” del joc blaugrana “és un avantatge per al Celta”

La visita del Celta al Camp Nou suposa el retrobament amb Juan Carlos Unzué, la mà dreta de Luis Enrique durant els últims tres anys a la banqueta blaugrana. “Ha estat aquí molt de temps i coneix bé la casa. Sap molt bé com es desenvolupa el Barça”, va advertir Ernesto Valverde durant la roda de premsa que va oferir ahir per analitzar el duel contra el conjunt gallec. Una cita fixada en un horari poc habitual per als blaugrana: la una del migdia. El tècnic, però, va relativitzar la influència que això pugui tenir en els seus jugadors: “Ho tenim en compte en aspectes com el de l’alimentació al matí, però res d’extraordinari.”

Sí que va incidir molt més en el coneixement que té Unzué de les singularitats del joc blaugrana com a conseqüència de la seva etapa al club. “El Barça té un estil de joc molt marcat i quan t’hi enfrontes sempre et planteges fer coses diferents que en altres partits. I el fet de tenir coneixement d’aquests mecanismes interns és un avantatge per a ells i una dificultat afegida per a nosaltres”, va argumentar Valverde. Tenint molt en compte aquest factor, va qualificar el partit d’avui de “perillós”, sense oblidar tampoc els precedents contra el conjunt gallec: “Els darrers anys ha obtingut bons resultats contra el Barça. Són un indicatiu.”

El tècnic blaugrana va definir Unzué com “un estudiós del joc”, i no va no dubtar a afirmar que hauria estat capacitat per entrenar el Barça. De fet, ja va ser una de les opcions que es van valorar quan Luis Enrique va decidir deixar la banqueta. Finalment, però, l’escollit va ser Valverde, que té una llarga relació d’amistat amb Unzué, tal com va explicar: “Ens coneixem des de fa molts anys i hem parlat molt de futbol. Sempre ha tingut il·lusió per entrenar i ara està fent una molt bona feina al Celta. Li desitjo molta sort, perquè se la mereix. Però espero que demà [avui per al lector] no en tingui tanta i guanyem nosaltres.”

La visita del Celta al Camp Nou arriba en un bon moment del conjunt blaugrana, que enceta el desembre en una situació idònia en totes les competicions. “Hem complert l’objectiu de classificar-nos per als vuitens de Champions com a primers de grup i d’avançar en la copa”, va elogiar Valverde, però tot seguit va advertir que no es pot baixar de ritme: “En aquest esport no et pots aturar a mirar el paisatge i dir «que bé que estic».” El tècnic va assenyalar que “l’obligació de l’equip és mantenir-se sempre en el punt de poder afrontar qualsevol partit amb garanties”.

El mercat d’hivern

La bona línia dels blaugrana pel que fa als resultats no ha evitat que segueixin els rumors sobre possibles reforços per al mercat d’hivern. “És igual que ens vagi bé o malament. Sempre se’n parla, d’això. És el que mou el futbol”, va dir amb resignació Valverde, que va preferir no afegir-hi més llenya: “Anem parlant de jugadors quan ara no es pot fitxar [el mercat s’obre al gener]. Això és desviar-se de la realitat de l’equip, que és el partit contra el Celta i, després, el de la Champions.” La pregunta feia referència a Coutinho –un dels noms que més sonen–, però el tècnic tot just va apreciar que “és un gran jugador d’un altre equip”. “Torno a dir que els que m’interessen són els meus”, va concloure.

EL PEUS A TERRA

Hem complert objectius, però no et pots aturar a mirar el paisatge i dir «que bé que estic»

MERCAT

Es parla de jugadors quan ara no es pot fitxar. És desviar-se de la realitat de l’equip

UNZUÉ

Ha estat aquí i coneix bé la casa. Sap bé com es desenvolupa el Barça

Treu transcendència a l’absència de Deulofeu entre els convocats

Abans que Valverde iniciés la roda de premsa, el club blaugrana va facilitar la llista de convocats per al duel d’avui contra el Celta, en la qual destacava l’absència de Gerard Deulofeu. “És cert que no hi és. Som una plantilla àmplia. Surten i entren jugadors. Per a aquest partit n’han entrat d’altres. Després ja anirem veient...”, va respondre el tècnic blaugrana, que no va ser més precís quan se li van requerir les raons de la no convocatòria del davanter. Tot i això, va elogiar la voluntat del jugador “per desbordar i ser agressiu en atac” quan juga. Al tècnic blaugrana també li van preguntar si havia parlat amb Arda de la possibilitat de marxar en el mercat d’hivern: “No he parlat amb Arda d’això, ni amb cap altre jugador. Tot just estem al desembre i ni s’ha obert el mercat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)