Barça

Que no s’acosti l’hivern

El Barça rep aquesta tarda el Celta (13 h, beIN LaLiga) amb l’objectiu de retrobar-se amb el triomf després de l’empat a Mestalla, tres punts clau per viatjar a Vila-real amb la màxima tranquil·litat

L’únic dubte de Valverde, que ahir va deixar fora de la convocatòria Semedo i Deulofeu, és si reserva o no Umtiti, que està a una groga de la suspensió

Haver empatat a Mestalla no es pot considerar cap ensopegada, i menys després d’una bona actuació del Barça esfondrada per la greu errada d’Iglesias Villanueva en el gol no concedit a Messi. Tot i així, els dos punts perduts van permetre que l’Atlético i el Madrid retallessin les distàncies respecte al Barça, que avui no es pot permetre el luxe de no guanyar el Celta (beIN LaLiga, 13 h), ja que una errada podria donar massa oxigen als seus perseguidors. La realitat, però, és que el partit es preveu complicat, ja que el Celta és un conjunt ben treballat, amb moltes individualitats i amb un tècnic, Juan Carlos Unzué, que coneix a la perfecció els punts febles del Barça. És per això que per a aquesta tarda no s’espera que Valverde faci rotacions, i menys quan en el duel de dimarts, contra l’Sporting de Portugal, els blaugrana no s’hi jugaran absolutament res. Amb Jordi Alba i Piqué, que torna de la sanció, com a fixos en la defensa, l’únic dubte és veure si el Txingurri se la juga o no amb Umtiti, que amb quatre grogues corre el perill de perdre’s el duel de la jornada vinent contra el Vila-real. Pel que fa al lateral dret, tot fa pensar que l’escollit serà Sergi Roberto, que dimecres va reaparèixer, ja que Valverde va deixar ahir Semedo fora de la convocatòria. En la resta de l’onze, i sempre amb l’interrogant del tercer davanter, no s’espera cap novetat, amb Busquets, Rakitic i Iniesta al mig del camp i Messi i Suárez a l’atac. L’única vacant serà per a Paulinho o per a Alcácer –Deulofeu no va entrar ahir en la convocatòria–, depenent de si el Txingurri prefereix nodrir el mig del camp o aportar més presència ofensiva.

Un dels moments més especials de la tarda es viurà tot just abans de l’inici del duel, quan Leo Messi oferirà la seva quarta Bota d’Or a l’afició. L’astre argentí, de fet, tindrà la porteria de Rubén Blanco ben present, ja que després del gol no concedit a Mestalla encadena ja cinc partits sense marcar, un fet del tot inusual en el millor golejador de la història del Barça. I amb una fam similar sortirà al terreny de joc Luis Suárez, que, tot i fer dues dianes a Leganés, aquesta temporada no ha començat gens fi, una situació alarmant que l’uruguaià ha de capgirar al més aviat possible per treure’s del damunt una pressió que va en augment.

Dubtes al lateral

El Celta, per la seva banda, es presenta al Camp Nou amb una única baixa, la del lateral esquerre Jonny, per sanció, una absència que s’ha convertit en un autèntic maldecap per a Juan Carlos Unzué, ja que l’exajudant de Luis Enrique no disposa a la plantilla de cap substitut natural. Tot plegat ha generat a Vigo un autèntic debat aquesta darrera setmana sobre les possibles opcions del tècnic, que van des de passar a una defensa de tres centrals a canviar de banda Hugo Mallo o donar l’alternativa al jove Pompín o a Roncaglia. Finalment, sembla que Unzué es decantarà per aquesta última opció, fet que li permetrà moure les seves peces el mínim possible, i més després d’haver recuperat a temps Sergi Gómez. L’altre dubte del tècnic és com completar el mig del camp, on Lobotka i Wass són inamovibles. Els candidats són el Tucu Hernández i Jozabed. On no hi ha cap tipus de debat és en les tres posicions d’atac, ja que tot el pes ofensiu dels gallecs tornarà a recaure en la velocitat de Pione Sisto, la màgia de Iago Aspas i l’olfacte de Maxi Gómez, tres autèntics punyals que la defensa blaugrana haurà de vigilar de ben a prop, ja que han dut el Celta a tenir el cinquè millor atac de la lliga.

Tot i que el conjunt gallec no ha començat gens malament la temporada, com demostra la seva novena posició, el seu principal problema està sent la irregularitat, ja que alterna bons partits amb actuacions desastroses. No hi ha dubte que una sorpresa avui al Camp Nou li donaria molta empenta moral, un acostament de l’hivern que el Barça no pensa permetre.

POCS CANVIS

Sergi Roberto tornarà al lateral dret i Paco Alcácer o Paulinho completaran l’atac

TOTS ELS HONORS

Abans del partit, Messi oferirà a l’afició blaugrana la seva quarta Bota d’Or

ABSÈNCIA IMPORTANT

El gran maldecap d’Unzué és escollir qui ha de suplir la baixa de Jonny al lateral esquerre

Un rival històricament assequible al Camp Nou

39 victòries del Barça, 10 empats i només 2 victòries del Celta. 139 gols locals i 40 visitants. Aquests són els fluixos números del Celta al Camp Nou, un equip temible a Balaídos –el Barça ha encaixat 8 gols en les dues darreres visites– que perd tot el seu potencial quan li toca jugar a Barcelona. Els gallecs, de fet, encadenen dues golejades –6-1 i 5-0–, tot i que fa tres temporades van ser capaços d’endur-se els tres punts (0-1), en un partit en què el Barça va rematar quatre vegades als pals. Per trobar l’altra victòria del Celta al Camp Nou, però, cal remuntar-se fins al 1941, una dada que demostra les enormes dificultats del conjunt gallec per marxar somrient del Camp Nou. La seva millor ratxa es va produir entre el 1998 i el 2002, en què aquell Celta majestuós de Karpin, Mostovo, Gustavo López i companyia va encadenar quatre empats al coliseu blaugrana.

Unzué: “Hem de ser superiors col·lectivament”

Pocs tècnics de la primera divisió coneixen millor el Barça de Valverde que Juan Carlos Unzué, que potser per això va negar ahir que sigui possible dur a terme amb èxit cap pla específic per aturar Messi. “Estava pensant portar-li percebes [riu]. Més enllà de les bromes, ho pots intentar, però llavors què fas amb Luis Suárez, Iniesta, Rakitic, Busquets... El que hem de fer és trobar la fórmula de superar el Barça col·lectivament, tant amb la pilota com sense”, va afirmar ahir Unzué, que va lloar la fortalesa defensiva que aquesta temporada ha assolit el Barça. “Els números són espectaculars i han millorat molt en aquest aspecte, però jo sempre he pensat que el que passa a la teva porteria depèn molt del que tu fas en atac. El Barça segueix tenint el control la majoria de vegades i quan juguen amb quatre interiors el replegament que fan encara és més fort.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)