Barça

Progressant entre ídols

Luis Suárez. El davanter uruguaià ha entrat a formar part de la llista dels deu màxims realitzadors de la història del Barça després d’arribar als 127 gols contra el Celta

127 gols en 165 partits amb la samarreta del Barça, l’últim signat dissabte contra el Celta. Un registre que permet a Luis Suárez inscriure el seu nom entre els deu màxims golejadors de la història del Barça, empatat amb Ángel Arocha, que va formar part de la davantera blaugrana durant els anys trenta. Així ho van destacar els canals oficials del club blaugrana després que l’uruguaià aprofités una assistència de Jordi Alba per establir el 2-1 en el minut 62. Era el seu sisè gol de la temporada, tots registrats en la lliga.

La fita de Suárez pren més volada si s’observa quins noms formen part de la selecta llista dels deu màxims realitzadors històrics del Barça. Leo Messi –qui si no ell?– se situa al capdavant amb un registre gairebé inabastable de 524 gols. El segueixen altres futbolistes que també han estat símbols del club en diverses èpoques: César (232), Kubala (194), Samitier (184), Escolà (167), Alcántara (143)... Tampoc hi falten davanters d’etapes més recents, com ara Samuel Eto’o i Rivaldo, setè i vuitè del rànquing, amb 130 i 131 gols, respectivament, com a jugadors blaugrana. Dues xifres que estan molt a l’abast de Suárez per batre-les abans que finalitzi la temporada. En aquesta progressió, el davanter uruguaià ja està a només un gol d’igualar en la novena posició de la taula històrica Mariano Martín, autor de 128 gols en 145 partits oficials durant les seves vuit temporades com a blaugrana (del 1940 al 1948).

Quart any al Barça

Suárez arriba al top10 coincidint amb la seva quarta temporada al Barça i en un moment de certa davallada respecte a la seva eficàcia golejadora. De fet, durant aquest primer tram de la temporada ha passat un període de sequera realitzadora En total, 478 minuts sense marcar, un registre que va suposar la seva pitjor ratxa com a blaugrana. La va trencar coincidint amb el Leganés-Barça de la 12a jornada de lliga (18 de novembre). “No tenia ansietat per marcar. Jo em trobava bé ajudant l’equip i tinc la confiança del tècnic i dels companys”, va declarar després del doblet signat a Butarque.

Al doblet contra el Leganés l’ha succeït el gol de dissabte passat contra el Celta, de manera que ha marcat tres gols en les tres últimes jornades del campionat. A més, a l’uruguaià li van anul·lar un gol contra el conjunt gallec per un fora de joc inexistent que podria haver influenciat en el 2-2 final. Bons indicis a l’hora de preveure més gols impulsats per una eficàcia i una capacitat de lluita que ja el situen entre els grans artillers de la història blaugrana.

PROGRESSIÓ

Se situa a un gol d’igualar Mariano Martín (128), i té a l’abast Rivaldo (130) i Eto’o (131)
1. Leo Messi
524 gols en 604 partits
2. César Rodríguez
232 gols en 335 partits
3. Ladislao Kubala
194 gols en 256 partits
4. Josep Samitier
184 gols en 232 partits
5. Josep Escolà
167 gols en 234 partits
6. Paulino Alcántara
143 gols en 132 partits
7. Samuel Eto’o
131 gols en 201 partits
8. Rivaldo
130 gols en 235 partits
9. Mariano Martín
128 gols en 145 partits
10. Luis Suárez
127 gols en 165 partits
10. Ángel Arocha
127 gols

NOMS PROPIS

Messi lidera una llista que inclou símbols com César, Kubala, Samitier, Alcántara...
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)