Barça

“Hi ha temps per valorar si hem de fitxar”

Ernesto Valverde. “Són qüestions que et planteges quan hi ha lesions”, comenta en relació amb les limitacions sorgides a l’eix de la defensa i la proximitat del mercat d’hivern

La lesió de Samuel Umtiti, unida als creixents rumors sobre un possible adeu de Javier Mascherano en el mercat de fitxatges d’hivern, va propiciar que la roda de premsa que va oferir ahir Ernesto Valverde com a prèvia del partit d’aquest vespre contra l’Sporting de Portugal es centrés en bona mesura en els interrogants que, a hores d’ara, presenta l’eix defensiu del Barça. Preguntat per si veia necessari reforçar la posició de central durant la propera finestra de fitxatges, el tècnic blaugrana no ho va descartar, tot i reiterar que està “content” amb els quatre que té a la plantilla. “Hi ha marge de temps. Disposem de gairebé tot el desembre per valorar-ho”, va comentar, conscient que fins al gener no s’obre el mercat. “Sabem que la lesió d’en Samuel va per llarg, però pensem que el podem recuperar al gener. Són qüestions que et planteges quan hi ha lesions. Caldrà analitzar-ho”, va afegir. Quan se li va demanar per Yerri Mina –el Barça té una opció de compra ja negociada–, el tècnic va preferir no fer pronòstics sobre si podria arribar en breu: “És un bon jugador que està en un altre club. No sé si pot arribar a l’hivern, a l’estiu... Ara encara estem a la tardor.”

També va defugir fer especulacions respecte al futur immediat de Javier Mascherano: “Encara estem a la tardor i quan arribi el mercat d’hivern, ja en parlarem. Mascherano és jugador nostre, comptem amb ell i estem contents amb ell. Sempre ha estat compromès amb el Barça.”

A pesar de les actuals estretors a l’hora de formar l’eix defensiu –Piqué i Vermaelen són els únics centrals disponibles–, Valverde va transmetre la seva confiança en la capacitat del grup d’adaptar-se a les circumstàncies. “Cada vegada que ha hagut de sortir un jugador ha respost. Confio que els que hi ha ho faran bé”, va destacar. “Sabem que hi ha moments de dificultat durant la temporada per lesions i altres situacions, i la plantilla ha d’estar preparada per solucionar-ho. Segur que ho farem”, va afegir.

Alternatives

Pel que fa a les alternatives per actuar de central més enllà de Piqué i Vermaelen, va recordar que Sergio Busquets i Lucas Digne ja hi han actuat en algun moment puntual. “Alguna solució haurem de buscar”, va dir amb pragmatisme Valverde, que avui tampoc tindrà l’oportunitat de recórrer al filial. “La reglamentació per a la Champions és la que és i en la lliga també hi ha certs condicionants segons l’edat. Ara tenim diversos centrals lesionats, però n’estem parlant massa. En tenim dos de sans i cal tirar amb ells”, va concloure.

YERRI MINA

És un bon jugador que està en un altre club. No sé si pot arribar a l’hivern, a l’estiu... Ara encara som a la tardor

CONFIANÇA

Cada vegada que ha hagut de sortir al camp un jugador ha respost. Confio que els que hi ha ho faran bé

MASCHERANO

Quan arribi el mercat d’hivern ja en parlarem. Mascherano és jugador nostre i comptem amb ell

“Jugar la Champions és una gran responsabilitat. Volem guanyar”

Ernesto Valverde es va mostrar satisfet pel fet que el Barça pugui afrontar l’última jornada de la lligueta de la Champions sense jugar-se res a efectes de classificació. Tot i això, va remarcar que l’objectiu de l’equip segueix sent el de sempre: guanyar. “La Champions és una competició que ens agrada i hem de ser responsables davant del nostre públic. La Champions ens ha donat molt i volem que ens segueixi donant molt. Així que l’hem de respectar”, va subratllar.

Com de costum, el tècnic no va donar pistes sobre l’onze que es plantejava i va apreciar que tots els partits “són bons per calibrar el moment que passa l’equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)