Barça

Els Víctors, protagonistes de la final de l’MLS

Campió assegurat. Víctor Vázquez (Toronto FC) i Víctor Rodríguez (Seattle Sounders), tots dos formats a la Masia, buscaran la glòria als Estats Units l’any del seu debut en el ‘soccer’

Avui, 9 de desembre (dos quarts d’onze de la nit, hora catalana), el soccer als EUA viurà la jornada més esperada del curs amb la final de la lliga. I ho farà amb dos catalans, dos exblaugrana, un en cada equip finalista i campió de la conferència est i oest, respectivament. Víctor Vázquez (Toronto FC) i Víctor Rodríguez (Seattle Sounders) intentaran agafar el relleu d’Oriol Rossell, que va esdevenir el primer jugador català a guanyar l’MLS, l’any 2013, amb l’Sporting Kansas City. Toronto, que s’ha guanyat el dret de ser l’amfitrió després d’una fase regular impecable, busca la revenja de l’any passat, en què el Seattle Sounders el va tombar en la tanda de penals. Tots dos, consultats per L’Esportiu, hi arriben sent els campions de conferència per segon any seguit.

Víctor Vázquez (Barcelona, 1987) s’ha convertit en un referent del joc a Toronto. “Guanyar el títol de l’MLS el meu primer any seria el màxim, sobretot per a Toronto FC, que vol ser el primer equip canadenc de la història a endur-se el títol. Està sent una temporada boníssima i queda molt poquet perquè sigui perfecta”, reconeix l’exblaugrana. Vázquez, que ha marcat 8 gols, suma també 16 assistències, l’última va permetre a Altidore fer el gol de la victòria en les semifinals contra Columbus Crew. Víctor Rodríguez (Barcelona, 1989) també ha estat decisiu en aquest tram final de curs fent un dels gols en la semifinal contra Houston Dynamo. El jugador de Barberà del Vallès, que va aterrar aquest estiu a Seattle, admet que “arribar fins aquí ha estat molt bonic, vull viure aquesta experiència i tant de bo acabem guanyant la lliga. Seria posar la cirereta al pastís d’una gran temporada.”

L’any passat, Seattle Sounders va tocar la glòria i aquesta temporada persegueix el seu segon títol consecutiu. Tot i ser el vigent campió de l’MLS, Rodríguez assegura: “Que es repeteixi la final no és cap casualitat. Toronto ha mantingut el bloc, sumant-hi jugadors de talent, com Víctor Vázquez, i ha fet uns números molt bons. Per mi, Toronto és favorit. Nosaltres? Hem fet un pas endavant des de l’estiu i podem ser competitius en aquesta final.” Víctor Vázquez assumeix el rol de favorit del seu equip. “Ho som perquè ens ho hem guanyat per mèrits propis pel joc que hem ofert durant l’any, i esperem que en aquesta final ho demostrem. Un fracàs tornar a perdre? Una mica sí. S’ha fet aquest projecte per ser campions”, explica a L’Esportiu l’exjugador, entre altres equips, del Badalona.

Enamorats del ‘soccer’

Els dos Víctors han recuperat el somriure a l’MLS. Vázquez ha reviscolat a Toronto després d’un any a Mèxic per oblidar: “Em sento molt protagonista al meu equip, i això ha estat molt fàcil. Estic envoltat de grans jugadors, estic gaudint al terreny de joc i espero quedar-m’hi molts anys, aquí.” En la mateixa línia es troba Rodríguez, tot i que fa menys temps que juga a l’MLS després d’acomiadar-se de l’Sporting de Gijón, amb el descens a segona divisió. “És difícil quan arribes a un lloc nou, amb un idioma i costums diferents i en una competició inèdita, però tothom m’ha ajudat a Seattle. Estic content del rol que tinc a l’equip i, al final, el més important és sumar per a l’equip per assolir èxits col·lectius”, admet el jugador de Barberà del Vallès. Vázquez i Rodríguez tenen, avui, l’oportunitat de sumar el primer títol a l’MLS. Però, passi el que passi, tots dos seguiran l’any vinent jugant als Estats Units. Vázquez té un any més de contracte i un tercer d’opcional amb Toronto FC i Rodríguez, dos més a Seattle. Cap dels dos pensa en la retirada ni a jugar en cap altra lliga que no sigui la nord-americana.

VÍCTOR VÁZQUEZ

Ha brillat durant la temporada amb vuit gols marcats i setze assistències

EL PRECEDENT

Oriol Romeu ja va va guanyar l’MLS, l’any 2013, amb l’Sporting Kansas City

‘Catalan power’

El soccer als Estats Units tindrà més accent català que mai aquest any 2017. En les dues principals competicions –la lliga, l’MLS; i la copa, la US Open Cup– quatre jugadors nascuts a Catalunya hauran tingut una gran incidència. Si bé la lliga serà per a Víctor Vázquez o Víctor Rodríguez, la copa la van alçar dos futbolistes catalans que també van passar en el seu dia pel Barça. Van ser Ilie Sánchez (a la imatge) i Cristian Lobato, amb l’Sporting Kansas City, en derrotar el New York Red Bulls en la final disputada el setembre passat. L’equip de Kansas va guanyar la final (2-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)