Barça

Tornar al camí del triomf

El Barça visita aquest vespre el Vila-real (20.45 h, Movistar Partidazo) amb l’objectiu de retrobar-se amb la victòria després d’encadenar dos empats en la lliga que han permès l’acostament dels seus perseguidors

El central belga, substitut d’Umtiti, s’examina davant d’un Bakambu que està en un estat de forma excepcional

Tot i que en cada partit de lliga sempre hi ha tres punts en joc, hi ha duels més importants que d’altres, i el que el Barça disputarà aquest vespre al camp del Vila-real (20.45h, Movistar Partidazo) és d’aquells que poden marcar el decurs del campionat. En primer lloc, és clar, per la dificultat del rival, ja que malgrat que el conjunt groguet no arriba a l’enfrontament en el seu millor moment, i amb força jugadors vitals a la infermeria, el Vila-real és, sense cap mena de dubte, un dels millors equips de la lliga, com certifica la sisena posició que ostenta en aquests moments, i amb un estil i uns futbolistes capaços de prendre el domini del joc. El Barça, a més, aterra a l’Estadi de la Ceràmica després d’encadenar dos empats, contra el València i el Celta, i sabent que el Madrid ja ha guanyat el seu partit, fet que podria provocar que una punxada dels blaugrana suposés arribar al clàssic amb les distàncies escurçades i, per tant, amb els blancs frisant per marxar de vacances de Nadal amb el campionat més obert que mai. I en tercer lloc, el duel també és clau perquè el Barça de Valverde encara té pendent assolir una victòria de prestigi en un estadi complicat, després d’haver empatat al Wanda Metropolitano, a Torí i a Mestalla. Així doncs, i després de presentar un onze farcit de suplents en el partit de la Champions contra l’Sporting de Portugal, tot indica que el Txingurri proposarà aquest vespre l’alineació més titular possible, atenent el cúmul de baixes que arrossega l’equip. Amb Piqué i Alba fixos a la defensa, el dubte és veure si el tècnic apostarà per Semedo o per Sergi Roberto al lateral dret, mentre que el més probable és que Vermaelen sigui el substitut d’Umtiti a l’eix, una prova de foc per al belga de cara al clàssic del dia 23. Al mig del camp, amb Busquets i Rakitic inamovibles, Paulinho té molts números d’ocupar el lloc d’Iniesta, que ahir no va poder entrar en la convocatòria, ja que segueix amb una sobrecàrrega al soli de la cama esquerra. La incògnita és veure si Valverde opta per reforçar encara més el mig del camp amb l’entrada de Denis, fet que deixaria Messi i Luis Suárez com a únics referents ofensius, o si, per contra, completa un trident en atac amb Alcácer. Qui no jugarà segur és Deulofeu, que ahir va quedar fora de la llista per decisió tècnica.

Un ‘submarí’ necessitat

Una victòria en les cinc darreres jornades de lliga. Aquest és el trist bagatge amb el qual arriba el Vila-real a l’enfrontament d’aquest vespre, i amb l’agreujant que Javier Calleja va veure com ahir Fornals –va perdre el coneixement en l’entrenament– i Bacca –no s’ha recuperat a temps d’unes molèsties musculars– havien de quedar-se fora de la convocatòria, i com s’afegien, doncs, a les baixes de Bruno Soriano, Sansone i Txérixev. Per tot plegat, el tècnic dels groguets, que recupera, això sí, Asenjo i Samu Castillejo, haurà d’improvisar un onze titular amb un únic davanter, Bakambu, fet que, molt probablement, provocarà que el jove Dani Raba sigui l’enllaç entre l’atac i el mig del camp. La resta de la medul·lar la formaran Rodri, Trigueros, Castillejo i Roberto Soriano. L’objectiu de Javier Calleja és configurar un equip capaç de treure la pilota al Barça, però al mateix temps prou compacte per reduir els espais. Serà, doncs, un enfrontament complicat per als blaugrana, un prova excel·lent per demostrar que el líder va de debò.

NODRIR LA MEDUL·LAR

Tot indica que Paulinho serà a l’onze i que Alcácer podria deixar el seu lloc a Denis

MÉS ABSÈNCIES

Iniesta, sense l’alta, i Deulofeu, per decisió tècnica, queden fora de la llista

MAL MOMENT

El Vila-real només ha guanyat un dels seus últims cinc partits de lliga

BAIXES INESPERADES

Calleja no podrà alinear Fornals ni Bacca, que ahir van caure de la convocatòria

Dos cursos sense vèncer a l’Estadi de la Ceràmica

Tot i encadenar nou visites sense perdre a l’Estadi de la Ceràmica, el Barça ja encadena dues temporades sense endur-se els tres punts del camp del Vilareal, fet que certifica que als blaugrana no els acaba de provar aquest desplaçament. El curs passat, sense anar més lluny, el Barça va salvar un punt en l’últim instant, gràcies a una diana de falta de Messi, després d’un duel complicat en què Iglesias Villanueva es va empassar un penal claríssim per unes mans de Bruno Soriano. I també caldria recordar l’anterior precedent en la lliga, el duel de fa dues temporades, en què el Barça va veure com el Vila-real empatava un 0-2 inicial en una segona meitat per oblidar, en què Mathieu va arrodonir amb un gol en pròpia porteria una actuació pèssima. Això sí, per trobar l’última derrota blaugrana a Vila-real cal remuntar-se al curs 2007/08, l’últim de Rijkaard, en què l’equip llavors dirigit per Pellegrini es va imposar per 3-1, amb gols de Cazorla i Senna (2).

Calleja: “No podem pensar que és impossible guanyar”

“El Barça és el favorit. És el líder i encara no l’ha pogut guanyar ningú.” D’aquesta manera Javier Calleja, el tècnic del Vila-real, va mirar de treure pressió als seus jugadors, que arriben al duel contra el Barça després d’un seguit de mals resultats. Tot i així, l’entrenador no creu que el seu equip no pugui tenir possibilitats de donar la sorpresa. “No podem pensar que és impossible guanyar-los. Les dificultats són màximes, però sortirem a guanyar els tres punts, i amb la idea de jugar bé i de donar una alegria a l’afició.” Quan se li va preguntar si el joc del Barça és avorrit, Calleja ho va negar categòricament i va lloar l’estil que practiquen els de Valverde: “Ni entenc que es digui això ni ho comparteixo. El Barça defensa i ataca bé i, ara per ara, és el millor equip de la lliga. El nostre objectiu ha de ser fer possessions llargues, ja que d’aquesta manera minimitzes el perill. Sabem que hi haurà moments en què ells ens dominaran, i per això també haurem de saber protegir-nos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)