Barça

“De moment, Mascherano és jugador nostre”

Ernesto Valverde. El tècnic es mostra prudent a l’hora de respondre sobre la probable sortida del jugador argentí, però admet que “hi ha qüestions a les quals cal fer front” al mercat d’hivern

La probable marxa de Javier Mascherano durant la finestra de fitxatges d’hivern centra bona part de l’actualitat blaugrana, tal com ahir es va reflectir durant la roda de premsa que va oferir Ernesto Valverde, prèvia al partit d’aquest vespre a VilaReal. Fins a quatre preguntes relacionades amb el futur immediat del central argentí se li van fer al tècnic blaugrana, que a l’hora de respondre va fer un exercici de prudència.

“Hi ha qüestions que són de caràcter intern. Igual que no parlem de possibles incorporacions, tampoc parlem d’això”, va declarar en relació amb la possible sortida de Mascherano durant el gener cap a la superlliga xinesa. De fet, les últimes informacions avancen que ja hi hauria un acord entre totes les parts per fer efectiva la marxa, coincidint amb la reaparició de Samuel Umtiti. Valverde no va voler precisar sobre l’assumpte, limitant-se a apreciar que Mascherano “de moment” és jugador del Barça. “Sempre que ha jugat ha rendit a un bon nivell i ha demostrat compromís. De moment, com que està amb nosaltres, no hem de pensar cap altra cosa”, va afegir-hi.

Tot i la discreció, el tècnic blaugrana va admetre que a les portes d’obrir-se el mercat d’hivern “sorgeixen qüestions a les quals cal fer front”. En aquest sentit, va reiterar que es manté oberta l’opció que arribi algun reforç: “Sempre estem atents al mercat, com qualsevol altre equip. Sempre volem reforçar el que tenim.” El tècnic va subratllar que l’actual plantilla blaugrana ja està farcida de grans jugadors. “Que sàpiguen que per nosaltres són els millors”, va manifestar.

Rival d’estil similar

Respecte a la visita d’avui a Vila-real, Valverde espera que l’equip groguet mantingui el seu estil de joc, tot i que té baixes sensibles: “Crec que serà fidel al seu estil i intentarà dominar en la mesura que pugui. Nosaltres intentarem fer el mateix. Veurem qui en surt vencedor.” Va destacar que, a pesar de la lesió de Carlos Bacca, els de la Plana recuperen Samu Castillejo, a banda d’apreciar la confiança que el tècnic, Javi Calleja, està donant a joves procedents del planter, com ara Raba i Rodri Hernández, “que estan demostrant un bon rendiment

El Barça també arrossega baixes que condicionen, sobretot, l’eix de la defensa. En aquest sentit, Valverde va elogiar la resposta que ha donat Thomas Vermaelen en un moment de necessitat per les baixes d’Umtiti i Mascherano: “Hi va haver moltes preguntes sobre el seu rendiment i ara que està jugant i ho fa bé ja no en són tantes”, va apreciar, per evidenciar la solvència mostrada pel central belga. De fet, va comentar que el cos tècnic blaugrana està “encantat” amb ell, i va comentar que el jugador li transmet tranquil·litat respecte a la condició física, molt sovint afectada per les lesions: “No pensem que hi pugui haver problemes. Confiem en ell perquè així ens ho transmet.”

Pel que fa a Leo Messi, va restar transcendència al fet de dosificar-li els minuts amb més freqüència del que és habitual en temporades anteriors: “Els jugadors són conscients de les dificultats que suposa una temporada tan llarga com la nostra. Si ho farem una altra vegada? Ja ho veurem. Depèn de com vagin les coses.”

CAS MASCHERANO

Hi ha qüestions que són de caràcter intern. Igual que no parlem de possibles reforços, tampoc parlem d’això

VILA-REAL

Crec que serà fidel al seu estil i intentarà dominar-ho en la mesura que pugui. Nosaltres intentarem fer el mateix

“Estic content, tot i que no es noti”

El caràcter més aviat reservat d’Ernesto Valverde queda reflectit en les rodes de premsa que ofereix. El discurs del tècnic basc d’origen extremeny es defineix per la moderació, però la manca d’efusió que pot desprendre en algunes de les seves respostes no significa que no estigui content amb la marxa de l’equip. “Tot i que no es noti, sí que estic content, per descomptat”, va manifestar. També va comentar que pot semblar que els entrenadors mai estiguin contents del tot perquè “sempre estan pendents de millorar alguna qüestió del joc.” En aquest aspecte, va destacar que el Barça “està responent” a les expectatives. “L’equip cada dia esta més assentat i ens mantenim a dalt de manera solvent”, va destacar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)