Barça

La junta respecta la creació del CDR del FC Barcelona

Reunió. El portaveu assegura que tenen un respecte “total” per una iniciativa feta per un grup de socis del club i manté que la posició durant el procés ha estat “clara, diàfana i compromesa”

El 27 de novembre passat, un grup de socis va decidir crear el Comitè de Defensa de la República (CDR) del FC Barcelona “per articular un espai d’acció per la democràcia, la llibertat i les institucions catalanes bastit des de la pluralitat interna innata al club i en els valors tan profundament arrelats del FC Barcelona”. Ahir el portaveu de la junta directiva, Josep Vives, va assegurar que la posició del consell és d’absolut “respecte” per la iniciativa duta a terme per aquest grup de socis. “Respectem la llibertat d’expressió i d’associació. Respecte total”, va dir. En vista d’algunes sospites de tebior durant el procés català, Vives va aprofitar per recordar que l’actitud del club durant tot el procés ha estat “clara, diàfana, compromesa i inclusiva”, ressaltant que es van adherir al Pacte Nacional pel Referèndum perquè així ho vol el 80% de la població.

Sobre l’afer Mascherano, el portaveu del club va afirmar que respecten el seu desig de marxar, però va deixar molt clar que no li facilitaran la sortida si no es lliga abans un substitut. “Després de la finestra d’hivern no podem sortir debilitats, sinó reforçats. Això està per sobre dels desitjos de qualsevol jugador. Ens espera una recta final molt dura i compromesa.” Sobre si hi haurà prou diners a la caixa per fitxar a l’hivern, va recordar que el club té uns objectius esportius i econòmics i que intentaran “quadrar-los” tots per poder millorar l’equip. Vives també va dir que respecten l’entrega de la Pilota d’Or a Cristiano Ronaldo, però va afegir que els barcelonistes tenen “l’oportunitat de veure cada quinze dies el millor jugador de la història, que és Leo Messi”. Sobre l’eliminatòria de vuitens contra el Chelsea, creu que els ha “motivar”.

En la reunió, la junta directiva va expressar el seu agraïment i la seva satisfacció per la concessió a la Fundació FC Barcelona del guardó com a Millor Fundació de l’Any en la desena edició dels Peace & Sport Awards, en reconeixement a la seva tasca solidària i, especialment, al projecte de suport i ajut a persones refugiades. El vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner, acompanyat de la directora general de la Fundació, Maria Vallès, va recollir dijous passat el premi en un acte presidit pel príncep Albert II de Mònaco a Montecarlo. La directiva ahir també va ser informada de la creació de dos documentals de temàtica del Barça. El primer, titulat Gamper, l’inventor del Barça, es tracta d’un film sobre la vida del fundador del club, que viatja en el temps juntament amb els seus tres nets, Manuel, Xavier i Emma Gamper, i el segon té com a protagonista la Fundació FC Barcelona i, més concretament, la seva metodologia del FutbolNet, i pretén descobrir la feina de la fundació arreu del món a través de la mirada de periodistes i escriptors de reconegut prestigi. Finalment, Vives va dir que dijous es donarà a conèixer el guanyador del Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la seva categoria de periodisme esportiu.

Els Barça Legends juguen al Brasil

Els Barça Legends disputaran un nou partit el 14 d’abril del 2018 al Brasil contra la Seleção Pernambuco Legends, un combinat de llegendes locals de la regió format per jugadors que seran escollits per votació popular. L’enfrontament tindrà lloc a l’Arena de Pernambuco, un estadi de la ciutat de Recife, i que entre altres esdeveniments ha acollit la copa Confederacions i partits de la copa del món del 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)