Barça

El Madrid, amenaçat per Neymar i Mbappé

Sorteig. El conjunt blanc i el PSG protagonitzaran l’eliminatòria més atractiva dels vuitens juntament amb el Chelsea-Barça

“He estat amb els dirigents del PSG i ells no estaven contents amb el sorteig perquè s’enfronten a l’actual campió.” Emilio Butragueño, en declaracions recollides al web oficial del Real Madrid, va optar per un missatge embravit a l’hora de valorar l’emparellament dels blancs amb el PSG, l’altre gran duel que va oferir ahir el sorteig dels vuitens de la Champions, més enllà del Chelsea-Barça. Una eliminatòria amb l’anada al Bernabéu (14 de febrer) i la tornada al Parc dels Prínceps (6 de març) i que està farcida d’atractius esportius. Tampoc hi falta un component de morbositat motivat per la presència de Neymar i Mbappé, que han estat objectes de desig del club blanc.

Amb un to similar al discurs del director de relacions institucionals del Madrid, l’entrenador del PSG, Unai Emery, també s’envalentia a l’hora de respondre als micròfons de BeIN Sports sobre el frec a frec amb els de Zidane: “No crec que hagi estat el pitjor sorteig possible per a nosaltres. Tenim el nivell per fer-los front. La Champions consisteix a mesurar-se amb els millors. Estem contents de desafiar-los.”

La confiança d’Emery es referma amb dos noms: Neymar i Mbappé. L’arribada de tots dos a París l’estiu passat després que el PSG rebentés el mercat de fitxatges va ser prou significativa de l’ambició que té el club francès per aixecar la Champions. Juntament amb Cavani, tots tres formen la línia ofensiva temible, com s’ha vist en la fase de grups del torneig, resolta pels d’Emery com a primers –al davant del Bayern– i amb rècord de gols inclòs. Per contra, el Madrid va pagar la seva major irregularitat amb la segona plaça del seu grup –darrere del Tottenham–. Com a conseqüència, haurà de fer front a la tornada a domicili. Butragueño, però, hi treia importància: “Jugar el segon partit a casa sembla que et dona un lleuger avantatge, però, en canvi, l’any passat vam jugar les semifinals contra l’Atlético i van guanyar 3-0 en l’anada. Un resultat que va ser extraordinari per defensar al Calderón.”

Però si es tracta de veure precedents, el Madrid no en surt ben parat. De fet, el seu balanç històric contra el PSG en eliminatòries directes li és desfavorable. La temporada 1992/93, coincidint amb els quarts de la copa de la UEFA, els francesos van remuntar un 3-1 encaixat al Bernabéu gràcies a un 4-1 posterior al Parc dels Prínceps. El curs següent (1993/94) tots dos conjunts van tornar a topar, aquest cop en els quarts de la recopa, resolta novament a favor del PSG (0-1 al Bernabéu i 1-1 a París). En contraposició, l’última vegada que es van enfrontar en la Champions, coincidint amb la fase de grups de fa dues edicions (2015/16), el Madrid va imposar-se al Bernabéu (1-0) i va empatar al Parc dels Prínceps (0-0).

Altres emparellaments

Pel que fa a la Juventus, segona rere el Barça en la fase de grups, va quedar emparellada amb el Tottenham. Una eliminatòria també oberta a les travesses, amb un petit avantatge per als anglesos pel fet de disputar la tornada a l’estadi de Wembley (7 de març).

Pel que fa al Manchester City de Pep Guardiola, va ser un dels afortunats del sorteig ja que va quedar emparellat amb el Basilea, un dels rivals més desitjats de la segona urna. Per la seva banda, el Manchester United de José Mourinho se les veurà amb el Sevilla. També va estar entre els més afavorits pel sorteig el Bayern de Munic. Tot i estar en la segona urna –va quedar rere el PSG en la fase de grups–, va quedar emparellat amb el Besiktas turc, que apareixia com l’equip més modest dels que havien quedat primers de grup. Les eliminatòries Oporto-Liverpool i Xakhtar Donetsk-Roma completen els vuitens, que es disputaran entre el 13 de febrer i el 14 de març.

ALTRES CANDIDATS

El sorteig va ser més favorable per als interessos del Manchester City de Pep Guardiola i el Bayern

HISTORIAL

El club blanc ha ensopegat en les dues eliminatòries directes precedents amb el PSG
No crec que hagi estat el pitjor sorteig per a nosaltres. Tenim el nivell per fer-los front
Unai Emery
TÈCNIC DEL PSG
Els dirigents del PSG no estaven contents amb el sorteig perquè s’enfronten a l’actual campió
Emilio Butragueño
DIRECTOR INSTITUCIONAL DEL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)