Barça

Sánchez Martínez tornarà a dirigir el Real Madrid-Barça

Reptereix. El col·legiat murcià, que a l’agost va arbitrar la tornada de la supercopa d’Espanya en què els blancs es van imposar 2-0, impartirà justícia en clàssic del dia 23 de desembre

La FEF va anunciar ahir que el clàssic del dia 23 el dirigirà José María Sánchez Martínez (3 d’octubre del 1983, Llorca, Múrcia), precisament l’àrbitre que fa quatre mesos va dirigir al Bernabéu la tornada de la supercopa d’Espanya, un duel sense cap polèmica remarcable en què els blancs es van imposar al Barça amb claredat (2-0). Aquella derrota, de fet, és l’única que han tingut els blaugrana amb el jove col·legiat murcià, amb qui han guanyat cinc partits de lliga i n’han empatat dos, curiosament els dos primers. El debut de Sánchez Martínez en un duel dels blaugrana es va produir en el Barça-Deportivo del curs 2015/16, en què els de Luis Enrique van desaprofitar un 2-0 inicial sense cap incidència de l’àrbitre. I el mateix va succeir en el següent partit amb Sánchez Martínez, un Vila-real-Barça (2-2) en què els blaugrana, de nou, van veure com s’esvaïa una diferència de dos gols. En aquell partit, el murcià va evidenciar una de les característiques del seu arbitratge, la facilitat per mostrar grogues, fins al punt que a hores d’ara és un dels col·legiats amb una mitjana de targetes més elevada. A partir d’aquell enfrontament, Sánchez Martínez ha dirigit cinc partits de lliga més del Barça, tots amb victòria blaugrana, i amb un balanç de dinou gols a favor i només dos en contra.

El Madrid, invicte

Encara són millors, però, els números amb el murcià del Madrid, que a banda del triomf en la supercopa ha assolit sis victòries i un empat en la lliga, a més d’un altre empat en la copa. Els dos partits sense triomf, però, van ser amargs per als blancs. En el primer, un València-Madrid (2-2), Kovacic va ser expulsat per una dura entrada i Alcácer va fer l’empat en els últims minuts. I encara més dolorós va ser el segon, el Celta-Madrid corresponent a la tornada dels quarts de la copa passada (2-2), en què els de Zidane va quedar eliminats. Com en el cas dels partits del Barça, en cap duel dels blancs hi va haver polèmica arbitral.

BONS NÚMEROS

En lliga, el Barça té un balanç amb aquest àrbitre de cinc victòries i dos empats

Un ascens fulgurant en l’elit de l’arbitratge

“Quan estava acabant l’institut vaig començar a deixar de banda el futbol, per centrar-me en la selectivitat. Llavors, en una conversa amb el professor d’educació física, va sorgir l’opció de ser àrbitre i uns companys i jo ens vam animar a provar-ho. En aquell moment no em podia imaginar que m’hi podria dedicar professionalment.” Així va recordar Sánchez Martínez, en un reportatge de la FEF, els seus inicis en el món de l’arbitratge, una carrera meteòrica que el va dur a debutar en la màxima categoria fa dues temporades, després de ser escollit millor àrbitre de la segona divisió. El seu ascens, a més, no es va acabar aquí, ja que només un any després el murcià va assolir la internacionalitat. Des del seu debut, José María Sánchez Martínez ha dirigit 47 partits de la primera divisió, amb un balanç de 25 victòries locals, 7 empats i 15 triomfs visitants. En aquests duels, el col·legiat ha mostrat 259 grogues –5,51 per partit– i 12 vermelles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)