Barça

“No cometrem l’error de pensar en el clàssic”

Ernesto Valverde. El tècnic blaugrana té molt clar que toca centrar-se en el partit contra el Deportivo, “un equip perillós”, i deixa enlaire la possibilitat de reservar Sergio Busquets

Com era d’esperar, el clàssic de la setmana vinent va centrar bona part de la roda de premsa d’Ernesto Valverde, que va insistir però, recordant-ho diversos cops, que abans tocarà sumar avui els tres punts. “L’objectiu és guanyar el Deportivo. Poder arribar amb 11 punts més al Bernabéu és només una qüestió matemàtica. No pensem en el partit de la setmana que ve sinó en aquest. El següent serà el clàssic sí, que és important, però ara toca guanyar aquest. A més, tenim el record de l’últim partit de lliga a casa, en què vam empatar contra el Celta. No mirem més enllà, no cometrem aquest error”, va voler deixar clar el tècnic blaugrana, que va analitzar també el moment en què arriba el conjunt gallec a l’estadi: “Va començar una mica irregular, ha canviat d’entrenador i les sensacions que tenen, de moment són bones. L’últim partit van canviar una mica la seva manera de jugar, no l’esquema però sí el perfil d’alguns jugadors, i vindran amb més confiança i amb il·lusió de guanyar, després que la setmana passada guanyessin un partit difícil ja que els de baix estan pressionant. És un equip perillós.”

Respecte a la possibilitat de donar descans a Sergio Busquets, que si avui veu una targeta groga es perdria el clàssic per sanció, Valverde no va confirmar quina serà la seva decisió: “Els punts valen igual en els dos casos. I una groga també te la poden ensenyar a la banqueta o al túnel de vestidors. Ho hem d’analitzar.” En aquest sentit, del que té tots els números per ocupar el seu lloc, com és Ivan Rakitic, si finalment optés per reservar el de Badia, el tècnic blaugrana va explicar que el croat “és un gran jugador que pot ocupar diverses posicions i ho ha fet bé quan ha jugat al migcentre, com contra l’Sporting de Portugal, però també altres que hi poden actuar, com André Gomes o Oriol Busquets”.

Aquest cop, Valverde ha tingut tota la setmana per preparar exclusivament aquest partit de lliga, que “sempre va bé, per descansar, treure càrrega de partits i per treballar més coses”, va afirmar. És de fet, una de les poques vegades en què el conjunt blaugrana no ha hagut d’afrontar dos duels en una setmana aquesta temporada. Preguntat pel millor que ha viscut precisament en aquests primers mesos a la banqueta blaugrana, Valverde no va concretar gaire: “No sé, el dia a dia, anar superant coses... Quan arribes a un club tan gran has de passar un període d’adaptació, a l’entorn, al vestidor, a la manera de treballar, i estic satisfet de com han anat les coses.”

PRIORITAT IMMEDIATA

“El següent partit serà el clàssic, que és important, però ara toca guanyar aquest”

BUSI, AMENAÇAT

“Els punts valen igual contra el Deportivo i contra el Madrid. Ho hem d’analitzar”

Paciència amb Dembélé i Rafinha

X.S.

Valverde també va valorar quin és l’estat de dos dels jugadors que estan recuperant-se de lesions de llarga durada, com són Dembélé i Rafinha, que poden representar dos reforços d’hivern. Del francès, va comentar que “ha començat a fer entrenaments amb el grup, però encara no els ha completat i la setmana que ve tindrà més treball, però la idea inicial es manté, i és que torni a jugar al gener. El contrari seria prematur i arriscat”. Pel que fa al brasiler, si fa no fa el mateix: “Ha començat a fer alguna cosa però n’ha de fer més. Encara no té l’alta i pensem que encara s’estarà una setmana més i veurem com ve al gener. Ha fet un treball increïble, en solitari, que és duríssim, i esperem que ens ajudi.”

“Mascherano? Parlar d’això ens distreu”

X.S.

La situació de Mascherano, que si no hi ha cap sorpresa abandonarà el club en el mercat d’hivern, és un dels altres temes de futur pels quals es va preguntar a Valverde. El tècnic va negar que tingui al cap el relleu i va apostar per continuar comptant amb el Jefecito com un més de la plantilla, almenys de moment: “Mascherano encara està aquí amb nosaltres. Les coses no es poden comentar alegrement. Ara està amb nosaltres, comptem amb ell i parlar d’això ens distreu. Queden dos partits per acabar l’any.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)