Primera divisió

Golejada convincent abans del Bernabéu (4-0)

Embranzida. El Barça supera el Deportivo sense dificultats i arribarà al clàssic de dissabte amb onze punts d’avantatja

El Barça ha golejat aquesta nit el Deportivo en una actuació convincent (4-0) i arribarà al Bernabéu amb 11 punts d’avantatja, tot i que amb un partit més que els de Zidane.

Malgrat encetar el partit sense gaire fluïdesa en el seu joc, el Barça no l’ha necessitada per generar perill, i en el minut 4 els blaugrana ja han vorejat l’1-0, en un xut de Messi després d’un gran control de Suárez en què la pilota ha sortit per damunt del travesser. I en la següent jugada el Barça ha marcat, però el gol ha estat anul·lat correctament per fora de joc, per mil·límetres, d’Alcácer. A partir d’aquest moment, el partit ha entrat en una fase d’avorriment, amb el Barça dominant, però amb un ritme massa lent. Només Messi, en un rampell, ha posat a prova Rubén, amb un fort xut creuat que el porter ha desviat (14’). Finalment, el Barça ha aconseguit obrir la llauna, i després d’un intent de Messi, aturat de nou per Rubén (26’), i d’una volea d’Aleix Vidal en què el porter de Dépor s’ha lluit de valent (27’), Luis Suárez ha marcat, a porteria buida, després d’un regal de Messi (29’). El gol ha esmicolat l’esma del Deportivo, molt descol·locat en defensa, el que ha permès que el Barça olorés sang. En el minut 37, en un contraatac, Messi ha xutat al travesser, i tot seguit l’argentí ha tornat a topar-se amb la fusta. En el rebot, però, Paulinho ha fet el 2-0 (41’). I l’equip de Valverde ha pogut marxar al descans amb un altre gol, en una rabona de Suárez que Rubén ha aturat quan, aparentment i segons la repetició, la pilota ja havia entrat, encara que per poc.

La mala sort de Messi

El davanter uruguaià, però, només ha trigat dos minuts en treure’s l’espina, ja que tot just començar el segon temps, i en una jugada col·lectiva preciosa, ha aprofitat una gran centrada rassa de Sergi Roberto per fer el 3-0. El gol ha acabat d’esmicolar les esperances del Deportivo, davant d’un Barça que no ha necessitat prémer l’accelerador per seguir acostant-se al gol. En el minut 66, Messi ha enviat una falta directa al pal, el seu tercer de la nit i, tot seguit, Suárez ha resolt malament un u contra u amb Rubén (68’). I dos minuts després la malastrugança de Messi encara ha augmentat, ja que l’argentí ha fallat un penal clar provocat per Suárez. La mala sort del 10 ha estat contraposada per la bona sort de Paulinho, que com en el primer temps ha fet el 4-0 en aprofitar, al primer toc, un xut al pal, en aquesta ocasió d’Alba (75’).