Barça

Persistència per la llibertat

Nou clam. El Camp Nou es va tenyir de groc amb les 20.000 banderoles que van repartir les entitats sobiranistes i va tornar a viure una jornada de reivindicació a favor de l’alliberament dels presos polítics

Com ja ha passat en diversos partits, i especialment després dels fets succeïts l’1 d’octubre, el Camp Nou va tornar a viure ahir una jornada de reivindicació social i política i va reclamar la llibertat dels presos polítics, el dia que tres d’ells, l’expresident de l’ANC i número 2 de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el conseller d’Interior cessat, Joaquim Forn, van declarar davant del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

L’estadi es va tenyir en aquesta ocasió de groc durant alguns moments del partit, gràcies a la iniciativa organitzada per les diverses entitats sobiranistes, Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i Drets, que van repartir a les portes de les instal·lacions blaugrana un total de 20.000 banderoles amb el lema “Llibertat”. Gran part de l’afició no va dubtar a fer-les visibles tot just abans del començament del duel, coincidint amb els primers acords de l’himne del Barça, com també en el minut 17 de cada part, quan el públic, a més, va clamar per la llibertat dels presos polítics. Uns càntics que es van allargar al voltant d’un minut, en què no es va sentir res més a l’estadi, de l’estil del que s’ha viscut ja en diverses ocasions en els últims mesos al Palau Blaugrana, tot i que sense arribar al mateix nivell d’emotivitat.

Una acció, en definitiva, que va ser un èxit i a la qual també va donar el seu suport el Comitè de Defensa de la República (CDR) del Barça, que precisament en el partit de lliga contra el Celta, disputat el 2 de desembre passat, va celebrar la seva estrena amb una marxa per la llibertat que va recórrer el barri de Sants i de les Corts.

Ahir, a més, i tal com tenien previst les entitats sobiranistes, just abans del xiulet inicial es van poder desplegar al lateral tocant a gol nord, dues pancartes gegants amb els lemes “Llibertat” i “Freedom”, que van donar encara més visibilitat a la reivindicació de l’afició culer, que, un cop més, va mostrar el seu ferm compromís amb Catalunya i amb la llibertat. L’assistència, per cert, amb 59.009 espectadors, no va ser per tirar coets, però sí que va superar lleugerament la de l’últim partit contra el Llevant.

MOLTA VISIBILITAT

També es van veure dues pancartes gegants amb els lemes “Llibertat” i “«Freedom»”

Mascherano, un altre gran protagonista

Javier Mascherano, tot i tenir un partit molt plàcid, també va ser un dels grans protagonistes de l’enfrontament d’ahir, que pot haver estat l’últim que disputa amb el Barça, ja que marxarà en aquest mercat d’hivern al futbol xinès. L’afició ho tenia ben present i així ho va voler demostrar en diversos moments, en què va cridar amb èmfasi el seu nom. Sense cap mena de dubte, la professionalitat d’El Jefecito al llarg d’aquestes set temporades i mitja que fa que vesteix la samarreta blaugrana, han deixat una gran empremta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)