Barça

L’equip invencible...

El Barça de Valverde va igualar contra el Celta la ratxa de 28 duels sense perdre de l’equip de Guardiola (2010/11)

El rècord l’ostenta el Barça de Luis Enrique, que el curs 2015/16 va encadenar 39 partits imbatut

La nit del 16 d’agost, tot just després que el Real Madrid passés pel damunt del Barça en la tornada de la supercopa d’Espanya (2-0), el pessimisme va acabar d’envair una ja desil·lusionada afició blaugrana, que amb Neymar a París i després d’un estiu amb més noms a l’imaginari col·lectiu que fitxatges reals, va intuir que estava a les portes d’una temporada per oblidar, i més quan l’1 de setembre el mercat es va tancar sense cap incorporació de darrera hora. El temor, a més, es va agreujar quan poc després, a Getafe, Ousmane Dembélé, l’únic fitxatge blaugrana galàctic de l’estiu, es va lesionar de gravetat i va quedar a la vista un primer tram de temporada amb una plantilla d’un nivell inferior a la que el curs passat havia acumulat massa decepcions.

Gairebé cinc mesos després, però, la truita s’ha girat completament, fins al punt que ja es comença a parlar de lluitar pel triplet, un somni que al setembre era molt més que un deliri agosarat. I és que dijous, en l’exhibició contra el Celta, el Barça de Valverde va encadenar el seu 28è partit sense perdre, fita que supera els 27 de l’equip de Rinus Michels (1973/74), iguala la millor ratxa del Barça de Pep Guardiola (2010/11) i queda a només 11 duels del rècord històric del club, assolit fa dues temporades pel conjunt dirigit per Luis Enrique. El Barça, de fet, no ha tornat a perdre des d’aquella nefasta nit estival del Bernabéu, un període en què ha acumulat 23 victòries i cinc empats, el que s’ha traduït en una classificació brillant per als vuitens de la Champions, una altra per als quarts de la copa del Rei i en un lideratge brillant en la lliga, en què avantatja de nou punts l’Atlético de Madrid, el seu principal perseguidor, i de 16 el Real Madrid, al qual va destrossar en el partit de lliga del Santiago Bernabéu (0-3). A diferència dels conjunts blaugrana de les darreres temporades, en què predominava l’aspecte ofensiu, el Barça de Valverde destaca per la sobrietat defensiva, com demostren els 20 partits en què ha deixat la porteria a zero i el fet que només ha encaixat nou gols en els 28 duels de la ratxa. Però això no vol dir que l’equip pateixi per veure porteria, ja que des del triomf contra el Betis de la jornada 1 de lliga, el conjunt del Txingurri ha marcat 71 gols, estadística que ofereix una mitjana de 2,5 dianes per partit.

Capacitat de reacció

Com passa totes les temporades, el Barça ha combinat partits en què ha guanyat amb certa facilitat amb d’altres en què ha hagut de patir de valent per evitar la derrota, moments en què ha aparegut una capacitat de lluita i de superació que demostra que aquest Barça no pensa llançar mai la tovallola. El primer exemple es va viure a Getafe, en què amb Dembélé anant cap a la infermeria i amb un estat de la gespa deplorable, els madrilenys es van avançar amb un gol de Shibasaki. El Barça, però, va reaccionar i es va acabar emportant els tres punts gràcies als gols de Denis i de Paulinho. I, és clar, com era de suposar, els blaugrana també van haver de suar la cansalada per no caure al Metropolitano i a Mestalla, dos dels estadis més difícils del campionat, i més quan en tots dos casos l’equip local és el que s’avança. El Barça, però, va treure el seu esperit competitiu i no només va aconseguir l’empat, sinó que en tots dos duels va merèixer un resultat millor. A Mestalla, de fet, va ser on l’àrbitre no va validar un gol legal de Messi. Perquè no cal oblidar que en aquesta ratxa triomfal de gairebé cinc mesos de durada el Barça no només ha visitat l’Atlético o el València, sinó que també ha trepitjat ja la gespa de San Mamés, el Madrigal, el Bernabéu, el Juventus Stadium i Balaídos –en la copa–, i en cap d’ells va poder ser derrotat. En els tres primers, de fet, es va endur els tres punts i no va encaixar cap gol. No és d’estranyar que aquella sensació general de pessimisme de l’estiu sigui ara un mer record llunyà, ben llunyà.

Barça - Betis 2-0
1a jornada de lliga
Alavés - Barça 0-2
2a jornada de lliga
Barça - Espanyol 5-0
3a jornada de lliga
Barça - Juventus 3-0
1a jornada de Champions
Getafe - Barça 1-2
4a jornada de lliga
Eibar - Barça 6-1
5a jornada de lliga
Girona - Barça 0-3
6a jornada de lliga
Sporting L. - Barça 0-1
2a jornada de Champions
Barça - Las Palmas 3-0
7a jornada de lliga
Atlético - Barça 1-1
8a jornada de lliga
Barça - Olympiacòs 3-1
3a jornada de Champions
Barça - Màlaga 2-0
9a jornada de lliga
Múrcia - Barça 0-3
Anada dels setzens de la copa
Athletic Club - Barça 0-2
10a jornada de lliga
Olympiacòs - Barça 0-0
4a jornada de Champions
Barça - Sevilla 2-1
11a jornada de lliga
Leganés - Barça 0-3
12a jornada de lliga
Juventus - Barça 0-0
5a jornada de Champions
València -Barça 1-1
13a jornada de lliga
Barça - Múrcia 5-0
Tornada dels setzens de la copa
Barça - Celta 2-2
14a jornada de lliga
Barça - Sporting L. 2-0
(6a jornada de Champions
Vila-real - Barça 0-2
15a jornada de lliga
Deportivo - Barça 4-0
16a jornada de lliga
Real Madrid - Barça 0-3
17a jornada de lliga
Celta - Barça 1-1
Anada dels vuitens de la copa
Barça - Llevant 3-0
18a jornada de lliga
Barça - Celta 5-0
Tornada dels vuitens de la copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)