Barça

ESPORTS

FUTBOL

“Peus a terra i ulls al cel”

Yerry Mina va viure el seu primer gran dia com a blaugrana i es va mostrar serè tot i “complir un somni”

Assegura que ve per “fer història” i reconeix que se li va posar “pell de gallina” quan va saludar Leo Messi

“Amb les plantes dels teus peus tocaràs el terreny que vulguis conquerir.” És el que diu un versicle de la Bíblia i el que va seguir fil per randa Yerry Mina, un home de profundes conviccions religioses, en la seva presentació com a nou jugador del Barça ahir al Camp Nou. Va ser, sense cap mena de dubte, la imatge d’una jornada que va tenir el central colombià com a gran protagonista. Botes fora, mitges fora i primers passos amb els peus nus sobre la gespa de la que serà la seva nova casa, on fins i tot es va atrevir a fer un dels seus característics balls a petició dels aficionats, i on arriba “per fer història”, tal com ell mateix va explicar poc després en la roda de premsa davant dels mitjans, a l’Auditori 1899.

“Per mi és extraordinàriament satisfactori estar aquí. Compleixo un somni que sempre he perseguit i ho faig amb els peus a terra i els ulls al cel. Vinc a ajudar i a aprendre molt al millor club del món.” Declaració d’intencions de Yerry Mina, que als 23 anys, i després d’un traspàs d’11,8 milions d’euros, signa pel Barça pel que queda de temporada i cinc més.

Titular indiscutible al Palmeiras i amb el mundial d’aquest estiu en l’horitzó, el colombià buscarà fer-se un lloc ara al Camp Nou, un repte que assumeix “amb tranquil·litat” però alhora amb la confiança d’adaptar-se ràpid i bé: “Sempre m’ha agradat l’estil de joc del Barça i des que estava al meu país ja era aficionat del Barça. Ara vinc a jugar amb ells, a treballar cada dia i a corregir alguns errors que tothom té.” De moment, ja va intentar posar-se l’afició a la butxaca, amb unes primeres paraules sobre la gespa, en català, tot just després de fer un rondo amb els nens de la FCB Escola, i abans de rebre les claus d’un flamant Audi Q7. Tot plegat, seguit molt de prop pel seu pare, José Eulises, i el seu oncle i representant, Jair.

També va tenir paraules el colombià per a alguns dels seus companys. Va destacar la qualitat dels centrals blaugrana, però quan se’l va veure especialment emocionat va ser quan va comentar la seva trobada amb Leo Messi, a qui va poder saludar divendres, abans de fer ahir el seu primer entrenament plegats: “Per mi és el millor del món i la primera impressió que em vaig endur d’ell és la seva humilitat. Jo estava assegut a la banqueta i va arribar ell amb Luis Suárez i se’m va posar la pell de gallina.”

Ara, el que serà el primer colombià que jugui un partit oficial amb el Barça, un fet que assumeix amb naturalitat i que assegura que no li afegeix pressió –l’any 1964, un compatriota seu, Lauro Gonzalo Mosquera, va estar a prova i va disputar un amistós–, confia anar-se consolidant i ser feliç també a Barcelona: “Vull seguir enamorant-me, somrient, i triomfar aquí.”

Màximes esperances

I si Yerry Mina es va mostrar amb plena confiança, també el club espera el màxim d’ell, com va explicar el president, Josep Maria Bartomeu, que va elogiar el que és el segon fitxatge d’aquest mercat d’hivern: “Yerry Mina és un jugador que feia molt de temps que seguíem. Teníem previst fitxar-lo a l’estiu, però l’hem avançat. Té un gran talent i un gran recorregut i esperem que la seva aportació sigui molt bona per a l’equip.”

LES FRASES

És un somni que sempre he perseguit i ho faig amb els peus a terra i els ulls al cel. Vinc a ajudar i a aprendre molt al millor club del món
Feia molt de temps que el seguíem. Té un gran talent, un gran recorregut i esperem que la seva aportació sigui molt bona
Josep Maria Bartomeu
Sempre m’ha agradat l’estil del Barça i a Colòmbia ja n’era aficionat. Ara vinc a jugar amb ells i a treballar cada dia
Yerry Mina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)