Barça

En el moment idoni

El gran moment de forma del conjunt blaugrana suposa la millor garantia per trencar la malastrugança que ha acompanyat els últims desplaçaments de lliga al feu de la Real Sociedad

La taula històrica diu que el Barça no aconsegueix els tres punts a l’estadi d’Anoeta des de la temporada 2006/07, amb Rijkaard a la banqueta i Ronaldinho com a gran estrella al camp. La imatge és prou eloqüent de la tradicional dificultat que ha suposat per als blaugrana cada desplaçament de lliga al feu txuri-urdin. Una dinàmica que els d’Ernesto Valverde confien trencar aquest vespre (20.45 h, per Movistar+ Partidazo), avalats pel moment dolç que passa l’equip.

Precisament, la confiança que desprèn el conjunt blaugrana suposa el millor remei per trencar qualsevol estadística. Les bones sensacions que va deixar la victòria al Bernabéu (0-3) en l’última cita del 2017 s’ha allargat durant aquest inici d’any, en el qual l’equip ha mantingut la seva ratxa d’imbatibilitat –ja són 28 partits– i ha consolidat una visible millora en el joc. Com a exemple, tot just cal retrocedir al duel de dijous passat contra el Celta (5-0) –corresponent a la tornada dels vuitens de la copa–, quan es va signar una de les millors primeres parts dels últims temps. A la bona trajectòria de l’equip, s’hi afegeix l’arribada de reforços de la talla de Philippe Coutinho, que amplien l’optimisme de l’entorn blaugrana. I encara més en observar com rivals directes, com el Real Madrid, passen la situació contrària. De fet, després de la nova ensopegada blanca d’ahir contra el Vila-real (0-1) al Santiago Bernabéu, els de Valverde poden tancar la primera volta amb 19 punts d’avantatge respecte a l’etern rival. Una distància sideral.

Les bones expectatives blaugrana d’assolir els tres punts d’Anoeta s’amplien si s’observa la irregularitat mostrada per la Real Sociedad durant la present temporada. Els d’Eusebio, dotzens amb 23 punts, s’han allunyat de l’objectiu de lluitar per les places europees i s’ha qüestionat la continuïtat de l’exjugador i extècnic del Barça B a la banqueta txuri-urdin. Les dificultats s’amplien amb la sensible baixa d’Íñigo Martínez, un dels referents en defensa. Per contra, els bascos recuperen Adnan Januzaj, una de les millors peces a l’hora de crear perill i associar-se amb el seu principal golejador, el brasiler Willian José i Mikel Oyarzabal.

Per la seva banda, Valverde va facilitar ahir a tarda la llista de 18 convocats per a la cita d’aquest vespre, entre els quals no hi ha Rafinha, Aleix Vidal ni Gerard Deulofeu. Una decisió que reflecteix els interrogants que envolten els tres jugadors en relació amb una possible sortida del club blaugrana durant aquest mercat de fitxatges d’hivern. També es va quedar a Barcelona Yerry Mina, però per motius diferents. I és que tot just ahir va ser presentat com a nou futbolista blaugrana i va fer el seu primer entrenament amb el grup.

A l’hora de plantejar el partit, tot indica que Valverde optarà per potenciar la solidesa del mig del camp situant Paulinho des de l’inici en detriment d’Ousmane Dembélé. En aquest sentit, la històrica dificultat que ha trobat el Barça a Anoeta propicia l’aposta per un jugador més de brega com el brasiler. Tot i això, el jove davanter francès és probable que també tingui minuts, ja sigui per atorgar un aire més ofensiu a l’equip formant trident amb Messi i Luis Suárez o, fins i tot, com a revulsiu si el marcador o requereix.

En defensa, Sergi Roberto ha de tornar al lateral dret després de descansar dijous passat contra el Celta. Valverde també va dosificar Thomas Vermaelen fent-lo sortir després del descans, un fet que permet aventurar la titularitat del belga aquest vespre al costat de Gerard Piqué, mentre que Mascherano es quedaria a la banqueta.

TRAJECTÒRIA

Des del curs 2006/07 que el Barça no assoleix els tres punts a l’estadi Anoeta

PLANTEJAMENT

L’escenari propicia la titularitat de Paulinho en detriment de l’opció de Dembélé

Eusebio: “Guanyar i capgirar la situació ha de ser una motivació”

La visita del Barça a Anoeta coincideix amb el partit número 100 d’Eusebio a la banqueta txuri-urdin. “Ens l’hem de prendre com una oportunitat per sumar els tres punts, perquè en un moment de dificultat qualsevol ocasió és bona”, va comentar en la roda de premsa el tècnic, fent referència a la irregularitat que està mostrant el seu equip enguany. “Guanyar i capgirar la nostra situació ha de ser una motivació”, va afegir en relació amb el duel d’aquest vespre. Eusebio va admetre la falta de regularitat de la Real Sociedad i de la dificultat que suposa sorprendre un Barça “que està molt fort pel que fa a nivell de joc i confiança”. Tot i això, confia en les possibilitats dels seus homes: “Estic convençut que si oferim la nostra millor versió plantarem cara al Barça. S’ha mostrat com un equip molt equilibrat. Està molt bé en defensa i té arguments ofensius per crear dificultats als rivals, però nosaltres hem de pensar a fer les coses bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)