Barça

El Barça trenca el malefici i ja és l’únic invicte d’Europa

Meritós. Els blaugrana guanyen a Anoeta onze cursos després, encadenen 29 partits sense perdre i són l’únic conjunt de les grans lligues que encara no ha perdut després de la desfeta d’ahir del City a Liverpool

El Barça no remuntava un resultat advers a San Sebastià des del 1930, quan es va imposar 1-2 en un duel en què va començar perdent. Si a aquesta significativa dada s’afegeix el fet que els blaugrana encadenaven set partits de lliga a Anoeta sense vèncer i que la Real es va avançar 2-0 en poc més de mitja hora, i davant una versió molt gris del Barça, tot feia presagiar que després de 28 partits sense caure derrotat ahir seria el dia en què es trencaria la ratxa. Aquest equip, però, sembla fet d’una pasta especial, i només va ser necessària una acció aïllada abans del descans, dirigida per Suárez i finalitzada per Paulinho, per tornar a reactivar els blaugrana, que en la segona meitat no va tenir gaires problemes per passar per damunt de la Real Sociedad i acabar imposant-se 2-4, i sense patir en excés, per tancar una primera volta de la lliga rodona, amb 16 victòries i 3 empats, amb 52 gols a favor –2,7 per partit– i només 9 en contra. Els blaugrana, a més, ja encadenen 29 partits oficials sense perdre, la segona millor ratxa de la història del club, només superada, de moment, pels 39 enfrontaments que va encadenar el Barça de Luis Enrique la temporada 2015/16. I és clar, aquesta estel·lar dinàmica xoca frontalment amb la irregularitat del Real Madrid, que amb el duel de Leganés pendent, ja es troba a 19 punts dels de Valverde. L’Atlético, el segon, és a 9 punts, i el València, a 11.

Es queden sols

Fins ahir, i tenint en compte totes les grans lligues d’Europa, només el FC Barcelona i el City havien estat capaços de mantenir-se invictes en tots els partits de lliga. A la tarda, però, el conjunt de Pep Guardiola, líder destacat de la Premier League, es va veure sorprès pel Liverpool, que en un partit elèctric es va imposar 4-3 a Anfield Road. El Barça, doncs, es quedava com a únic equip del Vell Continent que podia tancar la primera volta del campionat sense conèixer la derrota i, tot i que durant un bon grapat de minuts va semblar que els de Valverde seguirien els passos del City, la gran remuntada blaugrana va permetre al Barça assolir un èxit que no significa la consecució de cap títol, però que exemplifica a la perfecció l’extraordinari primer tram de temporada que ha signat un equip que al final de l’estiu va generar força dubtes.

88 ANYS DESPRÉS

Els blaugrana no remuntaven un resultat advers a Sant Sebastià des de l’any 1930

PELS 39 DE LUCHO

La ratxa actual, de 29 duels sense perdre, és la segona millor de la història del club

GRANS AVANTATGES

L’Atlético es troba a 9 punts, el València a 11 i el Madrid, amb un partit menys, a 19
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)