Barça

Ernesto Valverde

Tècnic del Barça

“El favorit és el que va guanyant i té l’avantatge”

No podia amagar la seva decepció, Ernesto Valverde, per la derrota en l’anada dels quarts de final de la copa del Rei en el derbi contra l’Espanyol. El tècnic blaugrana va considerar que el seu equip havia fet mèrits més que suficients per endur-se un millor resultat de Cornellà-el Prat, però que els havia condemnat la falta d’encert de cara a porteria. “Cadascú ha jugat amb les seves armes. Hem portat el pes del joc. Ells han sortit a esperar-nos. Però nosaltres no hem estat encertats i ells sí. No hem traduït el domini en gols, però queda la tornada”, va assenyalar. Valverde va ressaltar que els blanc-i-blaus van acumular molts jugadors al seu propi camp, i que en situacions així “sempre és complicat jugar”, però també va advertir que una errada podia ser letal. “El camp estava perillós per jugar. Amb qualsevol imprecisió, ells et podien muntar un contraatac.”

El tècnic va considerar clau l’errada de Messi en el penal. “Els ha donat més ànim; Diego ha fet una gran aturada. Hem patit en jugades d’estratègia, no en jugades. El derbi es podia decidir per un petit detall, i així ha estat.” De cara a la eliminatòria, dona un petit avantatge als de Sánchez Flores. “El favorit és el que té l’avantatge, el que va guanyant. Sí que és veritat que jugarem a casa, però ells intentaran fer valer el seu gol.”

Bona rebuda a Cornellà

Una de les incògnites del partit d’ahir era saber com rebria l’afició de l’Espanyol Ernesto Valverde. L’extècnic blanc-i-blau trepitjava per primera vegada el RCDE Stadium com a entrenador del Barça. Quan es va pronunciar el seu nom per megafonia el públic es va mantenir en silenci mostrant el seu respecte al Txingurri. Els seguidors blanc-i-blaus no obliden aquella UEFA del 2007 amb Valverde a la banqueta i una primera volta de la Champions, amb un joc espectacular, en el curs 2007/08. Cal recordar que l’extremeny també té una porta a l’estadi i la gent li va oferir aquesta mostra de respecte que el mateix Valverde també va deixar patent en la roda de premsa prèvia, en què recordava que com a jugador l’Espanyol li havia donat l’oportunitat de debutar a primera divisió i, de retruc, el seu pas per la banqueta blanc-i-blava també el va situar com un dels tècnics més rellevants de la seva generació. Diferent va ser la rebuda als seus deixebles, que van ser escridassats, en especial Piqué, per a qui els xiulets van ser constants al llarg del partit.

EL PARTIT

“Hem portat el pes del joc. Han sortit a esperar-nos. Ha faltat encert”

EL PENAL

“El penal fallat els ha donat més ànim; Diego ha fet una gran aturada”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)