Barça

El rival

Fabián Orellana

Ni fet a mida

Fabián Orellana ha recuperat la seva millor versió a l’Eibar, on ja ha marcat tres gols en sis partits, després d’una curta etapa al València marcada per la irregularitat

La seva davallada es va iniciar fa un any, quan Berizzo, llavors al Celta, va demanar la seva sortida immediata per una “falta de respecte inacceptable”

“Encara no sé com el vam enganyar”,va bromejar fa uns dies Mendilibar, encantat amb el fitxatge d’Orellana per l’Eibar

“Orellana està apartat de l’equip. Per a mi ja no és jugador del Celta. Ha comès una falta de respecte inacceptable.” Amb aquestes duríssimes declaracions, pronunciades pel Toto Berizzo fa tot just 13 mesos, va concloure la carrera d’èxit de Fabián Orellana a Balaídos, l’únic estadi on el xilè ha aconseguit fins ara certa estabilitat, després d’una carrera marcada per la màgia damunt de la gespa, però també pels canvis constants de club. I Berizzo anava de debò, ja que només dues setmanes després Orellana se’n va anar al València, que en aquells moments passava un moment molt delicat. Tot i protagonitzar un inici esperançador, el rendiment del xilè va ser cada vegada més irregular, fins al punt que en aquest primer tram de temporada, i ja amb un València renascut, el seu paper ha estat nul. Era evident, doncs, que marxaria en el mercat d’hivern, tot i que el que pocs esperaven és que el seu destí fos un club modest com l’Eibar. “Ho penso i encara m’estranya que Orellana sigui jugador de l’Eibar. És un futbolista per a aquells equips que volen estar a la zona alta. Ens està aportant tot allò que vam creure quan ens vam interessar per ell”, va afirmar fa uns dies José Luis Mendilibar, que de moment està gaudint de la millor versió del migcampista. I és que el xilè va arribar amb el peu dret, ja que contra Las Palmas va marcar el gol del triomf al cap de dos minuts de debutar. Després arribarien dues estonetes, contra l’Atlético i el Màlaga, per agafar ritme, per començar a fer de les seves a San Mamés, en el seu primer duel com a titular. La seva eclosió definitiva, però, va arribar en el partit següent, contra el Sevilla (5-1), en què Orellana va signar un partidàs que va arrodonir amb dos gols. “Encara no sé com el vam enganyar”, va bromejar Mendilibar, que està encantat amb la versió que està mostrant Orellana, que està complint amb la promesa que va fer el dia de la seva presentació. “Per a mi jugar a l’Eibar no és cap passa enrere en la meva carrera, sinó tot un desafiament. Em sedueix molt el seu projecte i faré tot el que pugui per dur l’equip al més amunt possible en la classificació.”

Tractant-se de Fabián Orellana, és impredictible saber si el seu excels rendiment es mantindrà o no fins al final de la temporada, però el que sembla evident és que el migcampista xilè passarà a ser jugador de l’Eibar a tots els efectes a partir del 30 de juny, ja que els armeros van signar una clàusula de compra obligatòria d’Orellana de 2 milions d’euros si assoleixen la permanència. I l’objectiu, des de l’arribada del mag, sembla estar ja al sac i amb el nus ben avançat.

Un geni massa díscol

Calimero, pel televisiu pollet que sempre es queixava de no sentir-se estimat. Així anomenaven al vestidor del Celta Orellana, un futbolista que durant tota la seva carrera ha protagonitzat diverses disputes sonades allà on ha passat, cosa que feia anar en orris excel·lents actuacions que l’haurien pogut dur a fitxar per algun gegant del futbol europeu. A Granada, per exemple, va mantenir una tensa relació amb Fabri, al qual va arribar a criticar públicament per forçar el seu traspàs al Celta. Després, a Vigo, es va encarar amb l’afició celeste en la seva primera temporada, va veure com Luis Enrique, en un primer moment, prescindia d’ell, per la seva falta d’esma, per després, ja sent una estrella, amenaçar el club durant mesos amb una sortida al Colo Colo. El que ningú esperava va ser la seva picabaralla amb Berizzo, que el coneixia perfectament de la seva etapa a la selecció xilena i que abans de la trencadissa ja l’havia perdonat diverses sortides de to. Mai va transcendir què va fer Fabián Orellana perquè el Toto digués prou, però el cert és el xilè ha necessitat un any per poder tornar-se a sentir un futbolista important. Ni fet a mida hauria encaixat tan bé a l’Eibar, un club on esperen que el geni xilè assenti el cap a Ipurua. Pel bé de tots.

2
minuts
va trigar Orellana a marcar el seu primer gol com a jugador de l’Eibar, una diana que va servir per vèncer al camp de Las Palmas (1-2).
2
milions
haurà de pagar l’Eibar al València pel xilè si finalment assoleix la permanència, després de la clàusula de compra obligatòria que van acordar els dos clubs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)