Barça

L’incombustible

Ivan Rakitic. El migcampista croat, amb 39 partits disputats des que va començar la temporada, és el jugador blaugrana que més n’acumula. Només se n’ha perdut dos

38 partits

35 partits

36 partits

39 partits

Durant les últimes quatre temporades, la presència d’Ivan Rakitic al mig del camp blaugrana ha estat contínua. De fet, amb el duel d’ahir a Stamford bridge, ja n’acumula 39 des que va arrencar aquesta temporada. Un registre que el situa com el jugador blaugrana que més n’acumula, més, fins i tot, que Leo Messi en aquest aspecte. I és que el crac argentí a hores d’ara n’ha jugat 38, un menys que el migcampista croat. Pel que fa a minuts sobre el terreny de joc, però, Messi sí que supera Rakitic: 3.123 i 2.879, respectivament.

“El que vull és estar al camp i ajudar de la manera que sigui”, va comentar el croat dilluns passat en la roda de premsa prèvia al partit de Champions contra el Chelsea. Un plantejament que, unit a la versatilitat del seu joc, el manté com una peça de referència a la zona ampla blaugrana juntament amb Sergio Busquets i Andrés Iniesta. Així ha estat des de la campanya 2014/15, quan va fitxar pel Barça procedent del Sevilla. En l’actual, tot just ha descansat en dos duels: el de tornada dels setzens de copa contra el Múrcia al Camp Nou –amb un clar 0-3 de l’anada– i l’últim derbi contra l’Espanyol.

En vista del rendiment ofert, queda clar que els 18milions que va pagar el club barcelonista per fer efectiu el traspàs del croat han estat una inversió rodona. De fet, des que vesteix la samarreta blaugrana mai ha acabat una temporada sense superar la cinquantena de partits oficials disputats. A hores d’ara, el seu millor registre correspon a la campanya 2015/16, quan va arribar als 57 enfrontaments.

L’absència de contratemps físics importants ha col·laborat en la continuïtat de Rakitic. Però el principal factor s’atribueix a la seva versatilitat al terreny de joc. Si al Sevilla va sobresortir com a mitjapunta, una vegada va arribar al club blaugrana es va reinventar com a interior dret, sacrificant bona part del seu potencial ofensiu en favor d’una tasca més de construcció i de pressió a la zona ampla.

L’arribada, l’estiu passat, d’Ernesto Valverde, ha fet que aquest curs també hagi hagut de readaptar la seva posició. Si bé amb Luis Enrique es va acostumar a jugar com a interior dret, enguany la seva posició s’ha centrat com a conseqüència d’un dibuix tàctic que ha derivat cap al 4-4-2. “És un estil una mica diferent, perquè ara juguem amb dos davanters en lloc de tres. El més important és el que succeeix al terreny de joc, tenim un migcampista més i això facilita que ens apropem a l’àrea rival”, va explicar en l’esmentada roda de premsa de dilluns. Aquest canvi també l’ha acostat a Sergio Busquets un fet que, segons va explicar, el fa estar “més còmode”. “Amb Busquets més a prop ens ajudem l’un a l’altre”, va afegir. De fet, Rakitic s’ha consolidat com la primera opció quan s’ha de donar un relleu a la plaça de pivot defensiu per tal de dosificar el de Badia.

Clau per a Valverde

“Està fent una temporada boníssima”, va destacar Valverde en l’esmentada roda de premsa de dilluns, quan se li va preguntar per les opcions de joc que li dona el croat. En aquest sentit, va qualificar “d’impagable” l’habilitat del futbolista “d’equilibrar el joc en molts sentits”. Les valoracions del tècnic blaugrana es veuen ratificades pels registres que presenta el croat. De les 24 jornades que s’han disputat de lliga l’ha fet jugar en 23, i en 21 com a titular. Pel que fa a minuts totals en el campionat, només Ter Stegen i Messi n’acumulen més. La regularitat que està mostrant el croat li permet que, a hores d’ara, sigui el segon futbolista de la lliga pel que fa al rànquing de passades bones. En total n’acumula 1.446. Està davant de Kroos (1.374) i Busquets (1.345) i només és superat per Illarramendi (1.512).

35 partits

EN LA LLIGA

Ha participat en 23 de les 24 jornades i només Ter Stegen i Messi el superen en minuts
23 de lliga, 7 de Champions i 5 de copa.
Des que va arribar al Barça sempre ha superat els 50 partits a final de temporada
Leo Messi
23 de lliga, 7 de Champions, 7 de copa i 2 de supercopa.
Ivan Rakitic
24 de lliga, 7de Champions, 5 de copa i 2 de supercopa.
Sergio Busquets
Luis Suárez
21 de lliga, 7 de Champions, 6 de copa i 2 de supercopa.
Paulinho
21 de lliga, 7 de Champions, 5 de copa i 2 de supercopa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)