Barça

Derbi català a Primera divisió

Messi i Suárez lideren la golejada del Barça contra un valent Girona (6-1)

Superiors. Els blaugrana han castigat la defensa avançada dels de Machín, que tot i avançar-se amb una diana de Portu no han tingut cap opció

El Barça ha golejat aquesta nit amb força facilitat el Girona (6-1), que tot i fer el primer gol del derbi ha pagat la seva gosadia, ja que els blaugrana han aprofitat la defensa avançada dels de Machín per acostar-se una vegada rere una altra a la porteria de Bounou.

Tot i que el Barça ha sortit amb molta empenta, tancant el Girona a la seva àrea des del xiulet inicial, els de Machín han estat els primers a marcar, en una sortida al contraatac en què Ter Stegen i Umtiti no s’han entès per refusar una pilota en llarg, un regal que Portu ha aprofitat per fer el 0-1 a porteria buida (3’). L’alegria visitant, però, ha durat ben poc, ja que només dos minuts després Messi ha aprofitat la defensa avançada del Girona per filtrar una passada a l’espai per a Luis Suárez, que ha empatat amb un xut ras al primer pal (5’). Tot i rebre l’1-1 tan ràpid, el gol no ha atemorit el Girona, que ha seguit pressionant ben amunt i jugant amb la defensa ben allunyada de Bounou, una gosadia que ha posat en problemes la sortida del Barça, però que també ha estat una temeritat cada vegada que els de Valverde superaven el centre del camp. En el minut 19, Messi ha estat a punt de fer un golàs, amb una vaselina que Bernardo ha tret sota pals. Poc després, ha estat el torn de Suárez, que ha posat a prova Bounou amb un fort xut (26’). El 2-1 era qüestió de temps, i aquest ha arribat en una acció molt vertical: passada en llarg de Rakitic, deixada amb el pit de Suárez i gol de Messi, després d’un parell de retalls (30’). I tot seguit l’argentí ha marcat el tercer, en un excel·lent llançament de falta per sota de la tanca (36’). Malgrat els dos cops seguits encaixats, el Girona ha mirat de tornar a entrar en el partit amb una rematada amb el cap de Lozano i amb una rosca de Granell, però el que ha tornat a marcar ha estat el Barça, en una altra acció en què Messi ha castigat els espais al darrere de la defensa del Girona. L’argentí ha deixat tot sol Coutinho, que ha cedit el gol mastegat a Suárez.

No baixen el ritme

I la dinàmica s’ha mantingut després de la represa, ja que el Girona ha seguit amb les línies molt avançades i el Barça amb ganes de seguir fent gols. La primera ocasió, però, ha estat per als de Machín, en un xut de Lozano al lateral de la xarxa. L’oportunitat ha estat un miratge, ja que a partir d’aquest moment el partit ha estat un monòleg blaugrana. El primer en intentar-ho ha estat Suárez, que ha xutat al pal (54’). Després ha estat el torn de Messi, amb un fort xut que ha desviat Bounou (56’). I el tercer ha estat Dembélé, que després d’un retall sec ha xutat creuat (58’). Finalment, el 5-1 l’ha fet Coutinho, amb una rosca espectacular des de fora de l’àrea (62’). Tot i que el partit ja estava més que sentenciat, el Barça ha seguit atacant, i després d’una falta excel·lent de Messi que Bounou ha enviat a córner (70’), els de Valverde han marcat el sisè, en una molt bona centrada de Dembélé que Suárez no ha desaprofitat per completar el seu hattrick (76’). A partir d’aquest moment, ara sí, el Barça ha baixat el ritme, tot i que Vermaelen ha pogut fer el 7-1 en una rematada amb el cap que s’ha estavellat en el travesser.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)