Barça

Semedo, cinc setmanes fora

Baixa. Després de les proves es va confirmar la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra del portuguès, que es perdrà un tram clau del curs, amb els partits contra l’Atlético i el Chelsea

La infermeria del Barça amb prou feines ha durat una setmana buida del tot. El diumenge 18 de febrer, abans de viatjar a Londres, Vermaelen va rebre l’alta mèdica, i aquest dissabte Semedo es va lesionar en el tram final del partit contra el Girona, quan va notar una punxada a la cuixa dreta, i ja no va poder acabar el duel. El mateix dissabte a la nit, el club ja va informar que el portuguès presentava una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra i ahir al migdia, després que se li fessin més proves, va confirmar que el temps aproximat que haurà d’estar de baixa és de cinc setmanes.

És un contratemps, doncs, per a Ernesto Valverde, que perd el recanvi de Sergi Roberto al lateral dret de cara a un tram de temporada clau, en què l’equip blaugrana ha d’afrontar diversos partits decisius, com el de diumenge que ve contra l’Atlético de Madrid i la tornada dels vuitens de final de la Champions contra el Chelsea. De lliga, i si es compleixen els terminis previstos per a la seva recuperació, també es perdrà els enfrontaments a Las Palmas, a Màlaga, contra l’Athletic al Camp Nou, i al Sánchez Pizjuán i no podria reaparèixer fins a l’anada de quarts de final de Champions si el Barça s’hi acaba classificant –3 o 4 d’abril– o fins a la jornada 31, a casa contra el Leganés. Alhora, Semedo també serà baixa segura en la supercopa de Catalunya, que es disputa el 7 de març a Lleida, i en l’aturada per partits internacionals, de finals de març, en què la selecció portuguesa disputarà dos amistosos, contra Egipte i Holanda.

Sense ser un dels fixos en l’onze de Valverde i haver perdut pes amb el pas dels mesos, a favor de Sergi Roberto, que s’ha convertit en la primera opció per al tècnic blaugrana al lateral dret, Semedo ha tingut força protagonisme, com així ho demostren els 26 partits que ha disputat entre totes les competicions, dels quals vint com a titular, és a dir, gairebé la meitat dels que ha disputat el Barça des que va començar la temporada (42). Ahir, el portuguès de 24 anys ja pensava a tornar a jugar i així ho va voler expressar amb un missatge en les xarxes socials en què assegurava que “ara és el moment de recuperar-se i tornar millor”.

CONTRATEMPS

Tot i no ser la primera opció al lateral dret, Semedo ha estat vint cops titular

REAPARICIÓ

Si es compleixen els terminis, pot estar a punt per als quarts de final de la Champions
Las Palmas-Barça 01/03
LLIGA. Jornada 26
Barça - Atlético 04/03
LLIGA. Jornada 27
Barça - Espanyol 07/03
SUPERCOPA CATALUNYA (a Lleida)
Màlaga - Barça 10/03
LLIGA. Jornada 28
Barça - Chelsea 14/03
CHAMPIONS. Tornada 8ns de final
Barça - Athletic 18/03
LLIGA. Jornada 29
Portugal - Egipte 23/03
AMISTÓS (a Zuric)
Portugal - Holanda 26/03
AMISTÓS (a Ginebra)
Sevilla - Barça 31/03 o 01/04
LLIGA. Jornada 30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)