Barça

Sense treva

El Barça visita dijous Las Palmas i ni 70 hores després rebrà l’Atlético amb l’objectiu d’apropar-se una mica més al títol de lliga

Els blaugrana segueixen invictes, però els ‘colchoneros’ només han perdut dos punts el 2018

El Barça torna aquesta tarda a la feina per preparar una setmana clau i que pot ser decisiva de cara al títol de lliga. Del que no hi ha dubte és que l’exigència serà màxima, ja que en menys de 70 hores, és a dir, sense gairebé temps per recuperar-se, haurà d’afrontar dos compromisos, i un d’aquests, dels més complicats del curs. El primer serà aquest dijous a les nou de la nit a Las Palmas, en el que és, alhora, el viatge més llarg que han de fer els blaugrana en tot el campionat, amb el conseqüent desgast que això implica. Ja diumenge, a un quart de cinc de la tarda, els tocarà rebre el seu immediat perseguidor, l’Atlético de Madrid, que no afluixa i es manté a només 7 punts de distància. L’objectiu dels de Valverde és clar i no és cap altre que sumar dos triomfs per eixamplar aquesta diferència, cosa que, onze jornades abans del final, deixaria les coses molt ben encarrilades. No va ocultar el seu desig el tècnic blaugrana, que, quan li ho van preguntar en la roda de premsa posterior al duel de dissabte contra el Girona, es va expressar d’aquesta manera: “Qui no té pressa per ser campió? És clar que tenim pressa! Ells no perdran pistonada i nosaltres no ho volem fer.”

En cas de tancar la setmana sumant els sis punts en joc, punts que, com recordava també Valverde fa només uns dies, “ja comencen a comptar una mica més, ja que cada cop queda menys”, el Barça augmentaria el seu marge d’error i començaria a tenir la lliga ja coll avall, cosa que també li permetria afrontar amb una mica més de tranquil·litat els altres fronts que té oberts, de màxima exigència també, com són la Champions, amb la tornada dels vuitens de final contra el Chelsea també molt a prop, d’aquí a dues setmanes, i en un horitzó una mica més llunyà, la final de copa contra el Sevilla, el 21 d’abril.

Amb el Madrid a 14 punts i el València a 16, ja fa moltes setmanes que l’Atlético és el gran rival del Barça i, tant pel seu potencial com per la seva trajectòria, serà també el més difícil de batre per als de Valverde. Set victòries en les últimes vuit jornades disputades, amb una única ensopegada en forma d’empat contra el Girona, fan dels de Simeone el millor equip des que va arrencar el 2018 –l’única derrota en tot el campionat la van encaixar a Cornellà-el Prat el 22 de desembre– i suposen tot un repte per al conjunt blaugrana, que continua sense conèixer la derrota al llarg de les 25 jornades disputades. Un fet que sumat a les poques hores de descans entre el duel a Las Palmas i el de diumenge, obligarà Valverde a fer diverses rotacions per enfrontar-se amb el conjunt canari, que, tot i haver millorat amb l’arribada de Paco Jémez –només ha perdut la meitat dels partits jugats aquest 2018–, continua immers en els llocs de descens.

EXIGÈNCIA

Las Palmas segueix en descens però ha millorat i l’Atlético cada cop es mostra més sòlid i letal

TOCA ALLUNYAR-SE

El Barça buscarà el doble triomf, que deixaria l’Atlético 10 punts per sota, com a mínim

CANVIS A LA VISTA

La dificultat del duel de diumenge i la falta de descans poden fer que hi hagi més rotacions

La falta de descans, una dificultat afegida i ja habitual

X.S.

Abans d’enfrontar-se amb el Chelsea la setmana passada, el Barça va visitar l’Eibar, i Valverde i algun jugador, com Busquets, no van amagar que els hauria agradat jugar contra el conjunt guipuscoà divendres i no dissabte, per no estar en desavantatge amb els londinencs, que van tenir un dia més per preparar el partit a Stamford Bridge. El mateix passarà ara amb l’Atlético, que rep dimecres el Leganés, mentre que els blaugrana no aterraran a Barcelona procedent de les illes Canàries fins a dos quarts de quatre de la matinada de dijous a divendres. No és, però, el primer cop que els blaugrana han d’afrontar dos partits en menys de 70 hores de descans. Ja els va passar el mateix entre la tornada dels quarts de final de la copa, contra l’Espanyol, i el partit de lliga contra l’Alavés. La situació es va repetir entre l’anada de les semifinals de la copa i el derbi de lliga a l’RCDE Stadium, on el Barça va perdre dos punts, i va tornar a passar entre el duel de copa a Mestalla, i el de lliga contra el Getafe, en què, de nou, els de Valverde van cedir un empat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)