Barça

L’ANÀLISI

Grans condicions, personalitat i molta confiança

Intervenen poc però quan els toca fer-ho fan aturades de les que valen punts
Ter Stegen té el repte de mantenir el nivell actual; superar-lo és difícil

L’enfrontament d’avui al Camp Nou també posarà cara a cara els dos millors porters de la lliga, Ter Stegen i Oblak, que alhora, també són dos dels millors de tot el món, juntament amb tres o quatre més, i que són els que tothom té al cap, com De Gea, Courtois, o Neuer, tot i que aquest fa un temps que està lesionat. Tots dos ho estan demostrat a tots els nivells, amb aturades d’aquelles que eviten gols gairebé fets i que sumen punts, i per això no és estrany que presentin uns números espectaculars.

Tant Ter Stegen com Oblak ja fa temps que estan molt consolidats en els seus equips i després d’un primer període d’adaptació, ja que no s’ha d’oblidar que tots dos venien de fora i no van ser titulars des del primer dia, i han demostrat que tant el Barça com l’Atlético la van encertar de ple fitxant-los. En aquest sentit, és bo preguntar-se quin seria el valor de mercat de Ter Stegen si algun equip el volgués fitxar ara mateix. El cas és que el Barça buscava un porter modern, que sabés jugar amb els peus i fos bo en l’un contra un, i l’Atlético, un porter més clàssic, més tradicional. Però en el que coincideixen és que tots dos fan aturades decisives, que en definitiva és el més important en un porter. Destaquen per haver d’intervenir poc però quan ho han de fer, ho fan de meravella, la qual cosa els situa entre els millors. I també coincideixen que tots dos estan en un gran moment de confiança. Els companys, l’entrenador, l’afició... ningú dubta d’ells i això també ajuda que donin el màxim rendiment. Ja ningú s’espanta per exemple, quan al Camp Nou el rival s’apropa, perquè hi ha Ter Stegen.

Pel Barça, a més, trobar un porter millor que Ter Stegen és molt difícil. N’hi hauria només un o dos ara mateix al món que el podrien substituir. Té una gran personalitat, i això, més enllà de la qualitat, és clau perquè ser porter del Barça és molt difícil. Passes molt de temps en fred, sense que el rival xuti a porteria, i costa estar dins del partit i sempre concentrat però ell ho sap fer. Tot i els seus vint-i-cinc anys, ha arribat abans que la majoria a la maduresa i crec que el seu principal repte és mantenir el nivell actual, perquè superar-lo és difícil. Sovint és més senzill arribar que mantenir-se, però juga a favor seu el físic i l’edat.

D’Oblak, si fa no fa el mateix. També destaca per la personalitat i pel tipus de joc de l’Atlético, intervé més sovint per alt, i amb aturades en què no està tan exposat com Ter Stegen, tot i que també és bo en l’un contra un, d’una manera diferent. Ter Stegen aguanta més i Oblak és més d’intuïció. Amb els peus no està tan exigit com Ter Stegen i per això tampoc s’acaba de saber quin és el nivell que podria arribar a oferir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)