ESPORTS

FUTBOL

El Barça supera l’Atlético amb un golàs de Messi i s’acosta a la lliga (1-0)

Diana vital. L’argentí, amb un gran llançament de falta, ha desnivellat un duel molt igualat. Els de Simeone, a vuit punts dels blaugrana

El Barça ha guanyat aquesta tarda l’Atlético de Madrid en un partit molt igualat i intens que ha desnivellat Messi amb un golàs de falta (1-0), tres punts que provoquen que els blaugrana deixin els de Simeone a vuit punts, una distància força important a aquestes alçades del campionat.

El guió del partit ha estat el previst des d’un primer moment, amb un Barça dominador davant d’un Atlético molt ben plantat que ha anat alternant pressions avançades amb defenses més passives. La situació, però, ha estat favorable al Barça, que gràcies a una gran concentració en la passada i en la pressió després de pèrdua, ha controlat el primer temps en tot moment, aconseguint que l’Atlético no sortís al contraatac ni una sola vegada. El problema, com era d’esperar, ha estat la creació de perill i, de fet, la primera ocasió no ha arribat fins el minut 21, en una acció personal de Messi, que després de marxar de tres rivals ha xutat massa centrat. L’argentí, però, estava inspirat, i només cinc minuts després ha obert la llauna amb un golàs espectacular de falta, en què ha fet entrar la pilota per l’escaire. El gol, però, no ha canviat la dinàmica, ja que l’Atlético ha seguit endarrerit i fent moltes faltes, mentre que el Barça ha persistit en la seva idea de controlar el duel a través de la possessió, amb un Iniesta molt inspirat que, malauradament, ha hagut de marxat en el minut 35 per unes molèsties. I abans del descans el Barça ha tingut dues ocasions més, de Coutinho, que ha posat a prova Oblak amb una rosca massa centrada i amb un fort xut que el porter eslovè ha desviat a córner.

L’Atlético es posiciona

El partit, però, s’ha capgirat després de la represa, en què l’Atlético ha fet una passada endavant, un canvi d’actitud que el Barça no ha paït gens bé, ja durant 25 minuts els blaugrana s’han vist sense la pilota i massa reculats, tot i que els de Simeone no han acabat d’inquietar Ter Stegen. A mida que s’acostava el final del duel, i amb l’Atlético ja atacant a la desesperada, el Barça ha tornat a trepitjar àrea, i ha pogut fer el segon en un xut de Messi que ha desviat un defensa, en una volea espectacular de Busquets que ha aturat Oblak i en una vaselina de Suárez que ha sortit fora per poc.