Barça

Estan avisats

Partit trampa. Tot i que la situació dels dos equips és ara ben diferent, el Barça gairebé va dir adeu a guanyar la lliga al camp del Màlaga, que en els últims anys sempre ha creat problemes

Un total de 56 punts separen el Barça, líder ferm de primera divisió i amb la lliga molt ben encarrilada, del Màlaga, cuer destacat i amb un peu i mig a segona A després de deu temporades seguides en l’elit del futbol estatal. Una diferència abismal que convida a pensar que els blaugrana no haurien de tenir problemes per superar dissabte un conjunt que encadena sis derrotes i que no guanya un partit des del 10 de desembre, a Anoeta, és a dir, fa gairebé tres mesos. Tot i això –el que va passar a Las Palmas fa una setmana també es un bon avís–, el Barça farà bé de no confiar-se a La Rosaleda, on la temporada passada, sense anar gaire lluny, va veure com s’esvaïen gran part de les seves possibilitats quant al títol de lliga. I és que encara no fa un any, i amb només set jornades més per disputar, els blaugrana es podien situar líders, ja que hores abans el Madrid havia empatat a casa amb l’Atlético, però no van aprofitar l’oportunitat i van perdre de manera dolorosa (2-0) a Màlaga, en un partit per oblidar en què fins i tot Neymar va ser expulsat per doble groga. Una desfeta que va fer que el ple de triomfs del Barça en les últimes set jornades de lliga fos del tot estèril, ja que el Madrid, que tenia un partit pendent, només va fallar en el clàssic.

Una de les explicacions d’aquella derrota és que probablement l’equip tenia més el cap en la Champions, ja que només tres dies després li tocava afrontar l’anada dels quarts de final, a Torí, on també va dir gairebé adeu a la competició amb el 3-0 encaixat. Tot i el marge de 8 punts actual amb l’Atlético, la situació, en certa manera, es torna a repetir ja que dimecres el Barça es juga el seu futur en la màxima competició continental, amb la tornada dels vuitens de final, després de l’1-1 a Stamford Bridge. Toca, doncs, evitar pensar abans del que toca en el Chelsea.

Sí que és cert que tant el Màlaga com el Barça estan en una situació molt diferent de la del curs passat –els de Valverde es poden permetre alguna punxada i són un equip molt més sòlid i fiable que fa un any, i aquell Màlaga de Míchel estava en una situació relativament tranquil·la–, però la realitat és que, en els últims anys, el conjunt de la Costa del Sol sempre ha creat molts problemes al Barça, tant a La Rosaleda com al Camp Nou. De les últimes tres visites a Màlaga, de fet, els blaugrana només han guanyat un cop, ja que a la derrota de l’any passat s’hi ha de sumar un empat a zero de fa tres temporades, el dia del debut de Douglas. Entremig, el triomf de fa dos anys no va ser fàcil (1-2). Tampoc ha posat les coses fàcils el Màlaga quan ha visitat l’estadi, ja que dues de les últimes quatre vegades que ho ha fet ha aconseguit puntuar. La temporada passada, amb un empat sense gols, i en fa tres, amb una victòria per la mínima gràcies a un gol de Juanmi. Amb tot, dels últims set enfrontaments entre Barça i Màlaga, els blaugrana només n’han pogut guanyar tres.

MÉS VAL VIGILAR

En els últims 7 enfrontaments amb el Màlaga, el Barça només ha obtingut 3 triomfs
TEMPORADA 2017/18 Barça - Màlaga 2-0
Deulofeu i Iniesta
TEMPORADA 2016/17 Màlaga - Barça 2-0
Sandro i Jony
Barça - Màlaga 0-0
TEMPORADA 2015/16 Màlaga - Barça 1-2
Añor / Munir i Messi
Barça - Màlaga 1-0
Vermaelen
TEMPORADA 2014/15 Barça - Màlaga 0-1
Juanmi
Màlaga - Barça 0-0
TEMPORADA 2013/14 Barça - Màlaga 3-0
Piqué, Pedro i Alexis
Màlaga - Barça 0-1
Adriano
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)