Barça

Dia de festa plena a Lleida

Ambient. El Camp d’Esports va viure una nit rodona i amb un ambient espectacular, amb un estadi ple a vessar amb 10.575 espectadors que recordava els dies de ‘play-off’ de l’estiu

Un vídeo en bucle parlava del respecte en el món del futbol. Unes imatges on es veia Messi, Guardiola, Sergio García o Kiko Casilla. Era com un preludi del bon ambient que va regnar ahir al Camp d’Esports de Lleida. I és que els últims derbis van venir escalfats i ahir es va comprovar que la rivalitat entre el Barça i l’Espanyol pot conviure amb harmonia. Va ser un moment per a la distensió i per gaudir del futbol sense la pressió d’un resultat immediat. Era una final, però la joventut de molts jugadors i les ganes de reivindicar-se van propiciar un xoc elèctric a la gespa i de festa en unes grades que van xalar de valent i sense parar d’animar durant tot l’enfrontament.

El rock i el pop català van amenitzar l’espera al ritme dels Lax’n’Busto o Txarango. Abans del xiulet inicial, molts nens i nenes anaven a la recerca d’un autògraf, i amb la llibreta i el bolígraf a la mà analitzaven qualsevol petit moviment per obtenir un premi que es va convertir en un impossible. On no arribava el preuat autògraf, no podia faltar una selfie –una imatge més pròpia del segle XX–, signe d’identitat dels temps que vivim i que ràpidament eren penjades a les xarxes socials o bé compartides amb amics i familiars. Era una final i era a Lleida, i no es té pas cada dia l’ocasió de veure el Barça i l’Espanyol. La papiroflèxia també va fer acte de presència. Molts van aprofitar les cartolines grogues que es van donar a l’entrada per fer avions de paper. Molts posaven en pràctica la seva perícia per fer-los volar tan lluny com podien o per mirar de fer-los impactar al cap d’algun aficionat. Quan es feia diana els aplaudiments còmplices dels companys de graderia eren unànimes. A la mitja part les bandes del camp ja estaven plenes d’avions de papers grocs.

Ple al Camp d’Esports

L’horari del partit va facilitar l’assistència dels més joves. El Camp d’Esports no es va omplir fins ben entrada la primera part. L’estadi lleidatà, de 12.000 localitats, no havia viscut un ambient tan maco des del play-off d’ascens de l’estiu. La federació catalana només va posar a la venda 900 entrades: 500 per a públic general i 400 per a penyes del Barça. La resta de les entrades van ser invitacions, la gran majoria per a joves futbolistes del futbol de base de Lleida. La majoria anaven amb els seus companys d’equip i els seus entrenadors. La presència de molta canalla va propiciar que algun nen es perdés per l’estadi i es reclamés, per megafonia, l’ajut d’algun dels seus entrenadors.

El final del partit ja només tenia un motiu més per gaudir-lo: saltar a la gespa. Des de la megafonia l’organització va demanar que ningú del públic ho fes. I què va passar? Doncs que pel sol fet de posar una prohibició ja hi ha algú que la transgredeix, i el primer que ho va fer va ser un aficionat colombià que va arribar al costat de Yerry Mina superant veloçment tot el personal de seguretat. El defensa blaugrana va permetre al seu compatriota fer-se una selfie amb ell. Va ser un dels homes més feliços ahir al Camp d’Esports. Una fotografia per presumir.

DERBI TRANQUIL

La tensió dels últims derbis va donar pas a un clima d’harmonia tot i la rivalitat

PÚBLIC JOVE

Van ser els grans protagonistes i van omplir de color i il·lusió les graderies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)