Barça

“No és cap partit de prova”

Ernesto Valverde. “L’objectiu és centrar-nos en aquest partit per no tenir una ensopegada com a Las Palmas”, va remarcar l’entrenador blaugrana

Amb la tornada dels vuitens de la Champions traient ja el cap en el calendari blaugrana, era previsible que bona part de les preguntes que es van plantejar ahir a Ernesto Valverde fessin referència ja a la gran cita de dimecres contra el Chelsea. De la mateixa manera, també era previsible que el tècnic mantingués el seu discurs habitual en aquestes ocasions i preferís centrar el focus en el partit més imminent, en aquest cas el d’avui a Màlaga. “Ara l’objectiu és centrar-nos exclusivament en aquest partit per no tenir una ensopegada”, va assenyalar, per alertar tot seguit de l’empat imprevist (1-1) registrat fa poc més setmana amb Las Palmas: “El fet de no guanyar suposa que al proper partit hi vas amb més pressió, com va passar l’altre dia a Las Palmas i va suposar que el partit contra l’Atlético adquirís més rellevància.”

Amb aquest plantejament, i interrogat si avui es plantejava fer proves a l’interior esquerre pensant en el Chelsea –la possible baixa d’Andrés Iniesta ho propicia–, va ser contundent: “Mirar-ho d’aquesta manera per a mi seria un error.” “El que em plantejo és un partit per fer proves per guanyar. No és cap partit de prova”, va remarcar Valverde.

Pendents d’iniesta

Respecte a l’evolució del migcampista manxec, que es va fer una lesió muscular diumenge passat contra l’Atlético i és seriós dubte de cara al duel contra el Chelsea, Valverde va comentar: “És aviat per avançar si podrà estar a punt o no la setmana que ve.” “L’Andrés és únic, però tenim jugadors amb un perfil semblant, com és el cas de Denis, ara lesionat, Coutinho o André Gomes. Cada un té les seves característiques i poden actuar en aquesta posició”, va enumerar com a alternatives. En l’aspecte individual, també se li va preguntar per Ousmane Dembélé. “És un perfil del qual esperem molt”, va comentar respecte a les característiques futbolístiques del francès. “Encara el rival, és driblador, pot jugar a l’espai, per dins, domina les dues cames...”, va destacar. Tot i això, sovint peca de precipitació a l’hora de definir la jugada: “En moments determinats ha de millorar en la decisió final, peró té vint anys i confiem que amb l’experiència ho vagi adquirint”, va apreciar.

La condició de favorit dels blaugrana de cara al partit d’avui a Màlaga es multiplica si s’observen els registres d’un equip i de l’altre. De fet, els blaugrana són líders encara invictes en el campionat, mentre que el conjunt andalús és el cuer i encadena sis derrotes. Tot i això, Valverde va relativitzar les xifres. “Mirant l’estadística, sabem que en l’últim tram [de la lliga] els equips de la part baixa aconsegueixen més punts perquè juguen al 200%”, va avisar. En aquest sentit, va tornar a posar com a referència el recent duel contra Las Palmas per advertir del perill de relaxar-se: “Era un rival que estava en llocs de descens i per les circumstàncies que fossin no el vam poder guanyar.”

Per acabar, va mostrar-se recelós respecte al discurs procedent de l’Atlético de donar la lliga per decidida després del triomf blaugrana (1-0) en el duel directe de diumenge passat: “Jo no m’ho crec, i ells tampoc.” “Ningú es retira d’una competició ni la dona per resolta si no és així; la seva obligació és intentar retallar la distància si nosaltres fallem”, va concloure.

ATLÉTICO

Ningú es retira d’una competició ni la dona per perduda fins que això no passa

ANDRÉS INIESTA

S’està entrenant a part; és aviat per avançar si pot estar a punt o no contra el Chelsea

ALERTA

Las Palmas també estava en descens i per les causes que fossin no vam poder guanyar

Prudent sobre Arthur i escèptic sobre Neymar

Més enllà del partit d’avui contra el Màlaga i el de dimecres vinent contra el Chelsea, a Valverde se li va preguntar sobre Arthur, després que l’acord de traspàs del migcampista brasiler al Barça s’hagi donat per enllestit. “Ha dit alguna cosa el club sobre Arthur?”, va ser la repregunta del tècnic quan se li va plantejar la qüestió. “La nostra línia és no dir res de jugadors d’altres clubs, més enllà que sigui un bon jugador. Prefereixo centrar-me en els meus”, va afegir.

Tampoc va voler aprofundir en una informació que ahir indicava que Neymar s’hauria ofert per tornar al Barça: “Em sembla una elucubració que no sabem d’on ha sortit ni on acabarà.” I interrogat sobre si ell pagaria 400 milions d’euros pel davanter brasiler, va ser irònic: “Està per sobre de les meves possibilitats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)