Barça

El perfil

L’estil que evoca el Camp Nou

El joc del migcampista ha propiciat que al Brasil se’l vegi com un jugador molt capaç d’encaixar amb la filosofia blaugrana

La seguretat que mostra en les passades fa pensar en Xavi. El seu ídol, però, és Iniesta

El 29 de novembre, el Lanús i el Grêmio es van enfrontar en la tornada de la final de la copa Libertadores. Entre els assistents a l’estadi Néstor Díaz Pérez de Buenos Aires sobresortia la presència de dos noms destacats de la secretaria tècnica del Barça, Robert Fernández i Urbano Ortega, que van creuar l’Atlàntic per seguir en directe les evolucions d’un jugador: Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, de 21 anys –va néixer el 12 d’agost del 1996 a Goiania–, que molts coincidien a l’hora de designar-lo com la gran perla del Grêmio.

L’actuació d’Arthur en l’esmentada final va corroborar els informes positius que havien arribat durant els mesos anteriors a les oficines del club blaugrana. De fet, a banda de la victòria del seu equip –l’1-2 va certificar el títol de la Libertadores per al Grêmio–, ell va ser escollit el jugador més valuós del partit. Un fet encara més destacable si es té compte que va haver de ser substituït en el minut 51 per una lesió en un turmell que el va mantenir inactiu fins dijous passat, quan va reaparèixer en un partit del campionat gaúcho contra el São Paulo.

La lesió no va impedir que després de la final ja expressés la seva alegria per proclamar-se campió de l’Amèrica del Sud amb només 21 anys i fer una picada d’ullet al Barça en esmentar quin és el seu referent futbolístic: “El meu ídol és Iniesta.” En aquest sentit, les característiques d’Arthur han propiciat que al Brasil se l’associï amb el joc del Barça. De fet, l’estiu passat l’exfutbolista Ricardo Rocha, ara comentarista de la cadena SportTV, analitzava que el jugador encaixaria “com un guant” al conjunt blaugrana. Posteriorment, va ser Tostão qui també va destacar les virtuts d’Arthur en unes declaracions recollides pel diari AS: “Té molt talent, mobilitat i domini de la pilota. Una enorme capacitat per marcar i construir al mateix temps. Em recorda Xavi, que es passava partits i partits sense perdre la pilota.”

Tal com exposa el mític futbolista brasiler, Arthur destaca per la seva capacitat per associar-se amb els companys a la zona ampla i donar criteri al joc, un fet que afavoreix que recordi les virtuts de l’exblaugrana, amb la mesura que es requereix a l’hora de fer comparacions entre un referent del futbol mundial durant l’última dècada i un jove amb molts objectius encara al davant. En aquest trajecte, la confiança que destil·la al terreny de joc li pot jugar a favor.

Tot indica que el somni del brasiler de vestir la samarreta blaugrana es farà realitat una vegada el mateix Barça ja ha anunciat que té tancat amb el Grêmio una opció de compra. Fins que arribi el moment, però, seguirà la seva trajectòria al club brasiler. S’hi va integrar l’any 2010 i des de llavors va destacar en cada etapa de les categories inferiors fins a debutar amb el primer equip el 2015, dirigit llavors per un vell conegut de les banquetes: Luiz Felipe Scolari. A finals del 2016, i ja del tot integrat en la dinàmica del primer equip, va guanyar el seu primer títol com a professional: la copa de Brasil. El 2017 va ser designat jugador revelació del campionat brasiler, així com també el millor a la posició de volant. El seu destacat paper en la passada copa Libertadores, va ser l’aparador definitiu perquè, a banda del Barça, altres clubs europeus de primer nivell fixessin el radar en ell. Pel seu futbol, però, l’elecció només podia ser la blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)