Un altre any entre l’elit

UEFA Youth League. El Barça supera amb comoditat l’Atlético i serà un any més a la final a quatre de Nyon, en què s’enfrontarà al City o al Liverpool

barça 2 atlético 0

BARÇA:Iñaki Peña, Guillem Jaime (Jandro Orellana, 77’), Mingueza, Chumi (Comas, 71’), Miranda, Dani Morer (Mate, 92’), Collado, Riqui Puig, Carles Pérez, Abel Ruiz i Marquès.ATLÉTICO:Dos Santos, Carlos Isaac, Aliaga, Montero, Medrano, Castro, Toni Moya (Gio, 56’), Agüero, Clemente, Joaquín (Salido, 61’) i Salomón Obama (Riquelme, 70’).GOLS:1-0 (25’) Marquès. 2-0 (41’) Collado.ÀRBITRE:Robert Madley.T.G.:als locals Dani Morer i Miranda; i al visitant Agüero.PÚBLIC:1.758 espectadors.

El Barça serà per segon curs consecutiu a la final a quatre de Nyon –el tercer en cinc anys de competició– després de superar merescudament l’Atlético. Els blaugrana es van mostrar molt efectius en el primer temps i van passar per sobre del rival, que es va mostrar incapaç de reaccionar.

Una llarguíssima possessió inicial va deixar ben clar quin seria el guió del partit: el Barça va aconseguir el control de la pilota des del primer minut. Tot i això, en el primer temps els madrilenys no van patir en excés amb el domini blaugrana, però sí que van haver de claudicar davant l’encert dels atacants locals, que van deixar el partit encarrilat abans del descans en les dues úniques rematades clares. En el minut 31, Marquès va aprofitar una centrada de Miranda, mentre que deu minuts després Collado va aprofitar una altra assistència del lateral per sentenciar el partit.

I si els colchoneros tenien alguna esperança de remuntar, ben aviat van topar amb la realitat. Al ritme de Riqui Puig, el Barça va moure la pilota a plaer i es mereixia marcar. Però l’efectivitat del primer temps li va girar l’esquena i ni Marquès, en porteria buida (59’), ni Collado, en una falta, van aconseguir fer el 3-0, que hauria liquidat el xoc. Tampoc va fer falta i el Barça s’enfrontarà en la semifinal de Nyon al guanyador del City-Liverpool d’avui.

Tottenham-Porto 0-2