Barça

Messi, el pitjor malson per a un Athletic tocat

Bèstia negra. El davanter argentí mai ha perdut en la lliga contra el conjunt bilbaí i els ha marcat 14 gols

Una suor freda deu recórrer el cos dels jugadors de l’Athletic pensant en el partit de diumenge al Camp Nou. El conjunt basc no està passant pel seu millor moment, després de l’eliminació europea contra l’Olympique de Marsella, i fins i tot van haver d’aguantar l’enuig de l’afició de San Mamés, que va fer costat a l’equip de forma incondicional durant el duel però que al final va expressar el seu descontentament amb una mocadorada. La irregularitat de l’equip de Ziganda aquesta temporada no està agradant gens, i la facilitat amb què els francesos l’han fet fora de la Europa League cou molt. De fet, és molt probable que el tècnic no continuï.

I en aquest escenari els toca visitar el feu blaugrana, on els espera un Barça pletòric de confiança després de la seva classificació per als quarts de final de la Champions i amb ganes de mantenir les distàncies amb l’Atlético de Madrid en la lliga. I pànic també per a l’Athletic perquè liderant els de Valverde hi haurà Leo Messi, una bèstia negra per al conjunt basc i que també està passant per un moment dolç en l’aspecte golejador. Va fer dos gols contra el Chelsea –el dia que va arribar a 100 en la màxima competició europea–, va marcar l’únic gol, de falta, contra l’Atlético al Camp Nou, també va veure porteria contra Las Palmas, va fer un doblet contra el Girona i també havia marcat a Stamford Bridge.

Messi acostuma a tenir grans actuacions contra l’Athletic Club. De fet, no ha perdut mai contra ells en la lliga, i això que s’hi ha enfrontat 21 vegades, entre els partits de casa i els de fora. El seu balanç és tremendament positiu, amb 17 victòries i 4 empats. És el desè equip de la lliga al qual ha marcat més gols, amb un total de 14. Només ha fet més gols al Sevilla (23), Atlético (23), Osasuna (21), València (21), Espanyol (18), Deportivo (17), Real Madrid (17), Llevant (16) i Rayo Vallecano (16). Diumenge aquesta classificació podria variar.

El malson per a l’Athletic també es fa ben visible en la copa del Rei. El 10 del Barça ha disputat 8 partits entre eliminatòries i finals, i els números també són demolidors: 8 partits, 5 guanyats pel Barça, dos empats i només una victòria de l’Athletic. I Messi els ha fet 6 gols, alguns d’una bellesa brutal, com el de la final que es va jugar al Camp Nou.

MAL MOMENT

L’Athletic arriba just després de quedar eliminat i amb l’afició basca molt enfadada

LA DADA

Messi mai ha perdut contra els bilbaïns en els 21 partits de lliga que hi ha jugat

MÉS XIFRES

Els ha marcat 14 gols en la competició estatal i 6 en la copa del Rei

Messi explica els canvis en el seu joc

En una entrevista al programa La Cornisa, d’América TV, que es podrà visionar en la seva totalitat diumenge, Leo Messi explica que ha canviat una mica la seva forma de jugar en els últims anys, i participa molt més del joc global de l’equip. “Abans intentava robar la pilota i fer la meva jugada. Avui intento fer jugar més l’equip, que la pilota passi més per mi, no ser tan definidor o egoista, entre cometes. Intento moure l’equip des d’una altra posició. Corro igual que ho he fet sempre, però de diferent manera”, explica l’argentí. Malgrat aquest canvi de joc, les xifres golejadores de Leo Messi no se n’han ressentit i segueix fent gols a cabassos en totes les competicions en què participa. També amb la selecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)