Barça

Tranquil·litat amb Thomas Vermaelen

Futur. El Barça vol renovar per un any el contracte del belga, que acaba el 30 de juny del 2019, però no hi haurà contactes seriosos fins a final de temporada

Thomas Vermaelen, tot i que en les últimes setmanes ha estat un habitual de la banqueta, ha estat una de les sorpreses positives de la temporada. Quan Ernesto Valverde el va necessitar per les lesions de Samuel Umtiti i Javier Mascherano i la sanció de Piqué, el belga va tenir un rendiment excel·lent, jugant en camps tan complicats com Mestalla, l’Estadi de la Ceràmica i el Santiago Bernabéu. Vermaelen va complir amb nota i va passar al davant de l’argentí quan aquest últim es va recuperar i només una lesió muscular, que es va fer al camp del Betis coincidint amb el retorn d’Umtiti, el va apartar de la titularitat. Això sí, una vegada ha estat de retorn, s’ha convertit en el tercer central al davant del fitxatge hivernal, Yerry Mina, i ha jugat més d’un partit per donar descans a un Piqué que ha arrossegat molèsties en un genoll des d’aquella entrada de Gerard Moreno en el derbi.

La satisfacció pel rendiment de Vermaelen al club i també al cos tècnic és alta, i per això es plantegen oferir-li la renovació. El central belga, de 32 anys, acaba contracte el 30 de juny del 2019 i des del club estudien oferir-li un any més. Hi ha hagut uns primers contactes, però tothom prefereix esperar a final de temporada perquè aquestes primeres converses s’intensifiquin. L’oferiment del club té el vistiplau de l’entrenador i satisfà el defensa belga. Des del club admeten que esperen una resposta positiva per part del jugador, però si no es produís, es plantejarien la seva sortida aquest estiu per mirar de treure alguns diners ara que el jugador ha millorat el seu rendiment i tenint també en compte que pot fer un bon mundial amb Bèlgica a les ordres del seleccionador català Robert Martínez.

Vermaelen ha estat un jugador recuperat per Valverde, tot i que el tècnic no li va donar minuts fins que no es va veure obligat a fer-ho per culpa de les lesions i les sancions. En la lliga no va aparèixer fins al 26 de novembre a Mestalla, a causa de la lesió de Mascherano i la sanció de Piqué. Va jugar molt bé i va tornar a tenir minuts contra el Celta el cap de setmana següent, en què va sortint des de la banqueta per la lesió d’Umtiti. Sumant aquests dos partits en va enllaçar vuit de consecutius en la lliga fins que es va lesionar al Villamarín el 21 de gener. En aquell període, també va ser protagonista en els vuitens i els quarts de final de la copa. La lesió als isquiotibials que es va fer contra el Betis el va tenir un mes de baixa, i va rebre l’alta mèdica el 18 de febrer per viatjar a Stamford Bridge. El seu retorn ha deixat Yerry Mina a la graderia, i el belga ha participat en dos partits de lliga més: contra el Girona i Las Palmas.

SATISFETS

El club i el cos tècnic estan contents amb el que el belga ha ofert aquest curs

Ahir es va entrenar a Barcelona

Thomas Vermaelen va ser baixa en l’últim partit de lliga contra l’Athletic per una forta contusió en un turmell que es va fer entrenant. Ernesto Valverde ja va avisar en la prèvia del partit que no era res important. El central va reaparèixer ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper, entrenant-se amb normalitat al costat dels jugadors que no han estat citats per les seves seleccions: Alcácer, Aleix Vidal, Sergi Roberto, Semedo i Denis Suárez. Aquests dos últims no tenen encara l’alta mèdica, però s’espera que la rebin abans de la jornada següent de lliga, quan el Barça s’enfrontarà amb el Sevilla després de l’aturada.

Vermaelen, una vegada recuperat del cop al turmell, té previst marxar avui cap a Bèlgica per incorporar-se a la concentració de la selecció del seu país, que jugarà dimarts vinent un amistós contra l’Aràbia Saudita de preparació per al mundial de Rússia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)