Barça

El Sevilla, més d’una dècada sent víctima de Leo Messi

Víctima. L’argentí s’acarnissa amb el conjunt andalús gairebé sempre que s’hi veu les cares i ja li ha marcat 30 gols des que l’any 2006 va superar Palop en la primera foto d’una gran col·lecció

Després d’una jugada per la banda, Xavi va assistir Messi a la frontal. Aquest, en una acció marca de la casa que actualment ja es coneix tot el món del futbol tot i seguir sent imparable, va desfer-se de tres marcadors i va superar amb un xut alt l’aleshores porter del Sevilla, Andreu Palop. Era la cirera a un gran partit del Barça, que s’havia avançat mitjançant Ronaldinho, l’estrella d’aquell conjunt dirigit per Frank Rijkaard. “Ha fet un autèntic golàs. Me n’alegro molt, perquè és un gran amic i un gran company sobre la gespa”, va dir l’astre brasiler de Messi després del partit. Aquell era el primer gol que feia Leo Messi a un Sevilla que, més d’una dècada després, s’ha convertit en el blanc preferit de l’argentí. Abans, Messi havia debutat contra l’equip andalús disputant 62 minuts en la victòria del Barça al Camp Nou la temporada 2005/06. Allò va servir perquè l’astre de Rosario agafés les mides al conjunt de Nervión, a qui li ha marcat 30 gols en els 32 partits en què s’han vist les cares –una mitjana de 0,94 dianes contra els andalusos–. L’Atlético de Madrid (28 gols) i el Real Madrid (25) venen immediatament després en la llista. El darrer gol contra els andalusos, en el partit de lliga de fa unes setmanes en què Valverde va donar-li descans, Messi va sortir des de la banqueta i va revolucionar ell sol el partit empatant a 2 –amb un gol en l’últim sospir– un duel que el Barça tenia molt costa amunt. “Amb Messi o sense Messi, qualsevol equip és diferent. És decisiu cada cop que toca la pilota”, es rendia Ernesto Valverde, l’actual tècnic del Barça, en la roda de premsa posterior.

Enmig hi ha hagut set doblets i dos hat-trick contra un Sevilla que només ha pogut guanyar quatre vegades el Barça en aquests 32 enfrontaments –5 empats– amb Messi sobre el camp. “No sé si han trobat a faltar Ronaldinho, però Messi ha fet una exhibició”, va dir Juande Ramos en la roda de premsa posterior al partit del Camp Nou de la primera volta de la lliga del curs 2007/08. “És molt complicat parar-lo”, va afegir. L’astre brasiler havia vist el duel des de la grada i Messi li havia dedicat les dues dianes amb la salutació dels surfistes, tan habitual en Ronaldinho. Precisament, el 10 brasiler també havia tingut grans tardes i nits de glòria contra el Sevilla i Messi s’hi va afegir quan ja s’intuïa el relleu en el lideratge de la primera plantilla blaugrana. La nit del gaspatxo o el 2-1 de desembre del 2005 en què el Gaúcho va oferir la pilota d’or a l’afició blaugrana, en són exemples il·lustratius.

Sinònim de rècord

Que els gols de Messi atresorin rècords històrics per al futbol no és una novetat. Però la casualitat ha volgut que l’argentí trenqués diverses marques registrades davant del seu botxí preferit. A les ordres de Pep Guardiola, el de Rosario va superar, amb només 22 anys, la xifra de 100 gols vestit de blaugrana. “És una barbaritat. L’hem de seguir ajudant perquè segueixi disfrutant del futbol”, va comentar Guardiola en la roda de premsa posterior al 5-0 del Camp Nou contra el Sevilla i al tercer doblet de Messi davant dels andalusos.

Anys més tard, el 2014, el seu segon hat-trick contra el conjunt de Nervión, va servir per superar el rècord de 251 gols de Telmo Zarra en la lliga. “És irrepetible. Tenim sort de poder gaudir del seu futbol”, va dir Luis Enrique, tècnic d’aquell Barça.

ELOGIS A MESSI DESPRÉS D’UNA EXHIBICIÓ CONTRA EL SEVILLA

Ha fet un autèntic golàs. Me n’alegro molt, perquè és un gran amic i un gran company
Ronaldinho Gaúcho
any 2006 (primer gol)
No sé si han trobat a faltar Ronaldinho, però avui Messi ha fet una exhibició. És molt difícil parar-lo
Juande Ramos
any 2007 (primer doblet)
Cent gols amb 22 anys és una barbaritat. L’hem d’ajudar perquè segueixi disfrutant
Josep Guardiola
any 2010 (tercer doblet)
No he vist ningú igual. És únic i irrepetible. Tenim sort de poder gaudir del seu futbol
Luis Enrique
any 2014 (segon ‘hat-trick’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)