Virtut en el descontrol

Youth League. El juvenil del Barça tindrà l’oportunitat de reeditar el títol del 2014 en la màxima cota europea dilluns en la final, després de derrotar el City en un partit boig des del començament

man. city 4 barça 5

MANCHESTER CITY:Grimshaw; Eric García, Latibeaudiere, Francis; González, Dele-Bashiru, Pozo (Matondo, 46’), Bolton (Garre, 66’); Felix Nmecha (Doyle, 78’), Lukas Nmecha i Poveda.BARCELONA:Peña; Mate (Jaime, 73’), Comas (Chumi, 88’), Mingueza, Miranda; Collado, Orellana (Morer, 79’), Riqui Puig; Marqués, Abel Ruiz i Carles Pérez.GOLS:0-1 (10’) Carles Pérez. 1-1 (20’) Latibeaudiere. 1-2 (23’) Collado. 2-2 (24’) Lucas Nmecha. 2-3 (32’) Riqui Puig. 2-4 (43’) Carles Pérez. 2-5 (45’) Marqués. 3-5 (70’) Matondo. 4-5 (85’) Lucas Nmecha.ÀRBITRE:Aliyar Aghayev.T.G.:a Mingueza i Marqués del Barça i a Latibeaudiere, del City.T.V.:a Lorenzo González, del City (36’) per doble groga.

D’un partit entre el Barça i el Manchester City, encara que sigui entre els equips juvenils, se’n podria esperar que la pausa i el mig del camp hi regnessin. Però el xoc va tenir de tot menys lògica i sentit, i la joventut, l’empenta i la pressió de ser en el millor escenari europeu sub-19 ho va engolir tot. En el terratrèmol de gols, errades i contraerrades, el Barça va sortir vencedor de la semifinal i va aconseguir el bitllet per reeditar el títol del 2014. El Chelsea, rei de la competició amb dos trofeus, ja espera amb les urpes afilades (dilluns, 17 h, Bein).

L’esquema del City va ajudar que el partit es convertís des d’un inici en una bogeria. Contra tres defenses, el Barça va apostar-ho tot a llançar pilotes als seus tres davanters, i aviat va trobar premi en una pilota llarga a l’esquena de la defensa que Carles Pérez, ajudat pel porter, va convertir en el primer gol. Deu minuts després, el central Latibeaudiere va trobar una catifa vermella en un servei de córner i amb el cap va fer l’empat. Poc després, però, el defensa citizen va tornar el regal al Barça quan, totalment exposat, va cometre una falta que Collado va marcar pel pal del porter. La tarda era de regals i en la jugada següent els centrals blaugrana van deixar que el davanter més perillós, Lucas Nmecha, tornés a empatar caçant una pilota a la frontal i encreuant-la davant Peña. El porter, un minut després, va salvar una pilota que Mingueza es va estar a punt d’introduir a la seva pròpia porteria. El gol hauria pogut canviar la sort del partit, com va passar amb la diana de Riqui Puig, que va recollir una centrada des de la banda dreta i va definir amb tranquil·litat.

Més pebre

Cinc gols, un pal i un grapat d’ocasions en 25 minuts no eren prou per a la bogeria de partit que s’estava vivint a Nyon. I el suís d’origen espanyol Lorenzo González va decidir que també calia un expulsat, i, martiritzat pel lateral del Barça Miranda, va veure la segona groga en el minut 36. Això va significar que el City perdés la noció del partit i cometés dues errades més abans del descans que van posar el 2-5 al marcador.

Amb l’avantatge de tres gols i un home més al camp, el Barça va decidir adormir el partit amb la pilota. Els anglesos s’hi van rebel·lar durant deu minuts i van retallar distàncies per mitjà de Matondo, amb un xut sec. Les forces flaquejaven per als dos conjunts i els de Pimienta, amb espais, van poder sentenciar, però va ser en una jugada aïllada quan Nmecha els va posar l’ai al cor. L’empenta citizen en el tram final només va deixar dos serveis de córner sense perill i el marcador no es va moure més.

Una victòria d’equip que hem hagut de patir perquè és un gran rival
Carles Pérez
davanter del barça
En el futbol, si et relaxes toca patir i n’hem d’aprendre, del partit, de cara al futur
Francesc Garcia Pimienta
entrenador del barça

El Chelsea venç el Porto en els penals (2-2)

El Chelsea va sobreviure en la primera semifinal i va aixecar un marcador en contra per endur-se el xoc i la classificació en la tanda de penals (5-4). Els anglesos es van avançar per mitjà de Redan (29’) en aprofitar una badada del porter Diogo Costa. L’empat va arribar cinc minuts abans del descans, en la sortida d’un córner gràcies a la rematada de Queirós. El Porto se les prometia felices quan Joao Mario va fer el 2-1, a deu minuts del final. Però a quatre d’acabar el capità Grant va dur el partit al desempat.