Barça

El Barça reafirma la seva condició de rei de la copa

Palmarès. Després de certificar al Wanda Metropolitano el sisè trofeu de les últimes deu edicions, el club blaugrana ja n’acumula trenta

El Barça va reafirmar, ahir sobre la gespa del Wanda Metropolitano, la seva condició de rei de la copa. El triomf sobre el Sevilla li va proporcionar ni més ni menys que la sisena en les darreres deu edicions i la que suma trenta en el palmarès del club. D’aquesta manera, se segueixen ampliant les distàncies respecte de les que té Athletic (23) i el Madrid (19).

A més, amb la d’ahir, el Barça n’encadena quatre, una fita inèdita en la història de l’entitat. D’aquesta manera, s’afegeix al Madrid i l’Athletic, el únics que ho havien aconseguit prèviament en els més de cent anys d’història de la copa. El club blanc ho va assolir a inicis del segle passat, entre el 1905 i el 1908, quan el nombre d’equips participants en el trofeu era força inferior. Pel que fa a l’Athletic, va guanyar quatre copes entre el 1930 i el 1933. Ara, el Barça actualitza la fita en un context futbolístic molt més professional i global.

El triomf d’ahir al Wanda també atorga al Barça la copa en propietat per sisena vegada. Un reconeixement assolit pel fet d’haver encadenat el triomf en les edicions del 2016, el 2017 i el 2018. L’anterior trofeu en propietat correspon a la del 2015. Llavors, es va atorgar pel fet d’haver-ne acumulat cinc en edicions alternes. (en aquest cas les del 1997, el 1998, el 2009, el 2012 i el 2015).

A pel vuitè doblet

Amb la copa al sac, el proper objectiu dels blaugrana passa a ser segellar el títol de lliga. Un objectiu que té tan a l’abast que el podria certificar d’aquí una setmana, coincidint amb la visita de l’equip a Riazor per enfrontar-se al Deportivo coincidint amb la 35a jornada del campionat. Seria la vuitena vegada que el Barça tanqui la temporada amb un doblet de lliga i copa. Els set precedents es van escriure les temporades 1951/52, 1952/53 –en l’etapa del “Barça de les cinc copes”–, 1958/59, 1997/98, 2008/09, 2014/15 i 2015/16. Dos d’aquests doblets van arrodonir-se amb la consecució d’un triplet gràcies a la victòria a la lliga de campions, l’any 2009 i el 2015.

HISTORIAL

El club blaugrana ja suma set copes més que l’Athletic i onze més que el Madrid

QUART TÍTOL SEGUIT

S’actualitza la fita registrada per l’Athletic i el Madrid, molts anys enrere
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)