Barça

L’Espai Barça fa un pas més cap endavant

Realitat. El Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir la modificació del pla general metropolità (PGM) que acabarà fent possible el futur recinte blaugrana

L’Espai Barça comença a fer els seus primers passos en ferm. Ahir, en la sessió plenària de l’Ajuntament de Barcelona, es va aprovar la modificació del pla general metropolità (PGM), un pas necessari perquè el nou recinte blaugrana sigui una realitat. La proposta va ser votada per tots els partits polítics de la sessió amb l’excepció de la CUP, que s’hi va oposar. “Era un pas esperat perquè les forces polítiques ja ens havien garantit l’acord, però hi ha hagut un punt d’emoció perquè hi ha hagut intervencions molt favorables al projecte. Favorables per al Barça però també per a la ciutat”, va considerar Jordi Moix, directiu i comissionat de l’Espai Barça, que va assistir a l’acte per presenciar un dels moviments clau perquè el propòsit del club acabi sent una realitat.

Aquest és un primer pas en un seguici de barreres que ha d’anar superant el projecte fins que comencin les obres. “Tenim previst començar-les d’aquí a 12, 13 o 14 mesos. Tenim encara molta feina, però l’acord d’avui era essencial”, va dir Jordi Moix ahir al migdia a l’ajuntament barceloní. Moix es mostrava cofoi pel resultat d’una de les primeres decisions que faran començar a moure l’Espai Barça. Ara el projecte passa a la subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, que forma part de la Generalitat de Catalunya, i quan es doni l’aprovació el club ja començarà a posar a licitació les obres amb les constructores. “Són passos molt feixucs i tècnics, que tenen a veure amb permisos i licitacions”, va avisar Jordi Moix ahir. Sigui com sigui, l’Espai Barça va fer ahir un pas important cap endavant.

LES FRASES

Era un pas esperat perquè ens l’havien garantit, però hi ha hagut emoció perquè hi ha hagut intervencions molt a favor del projecte
Tenim molta feina, però el pas d’avui era vital. Iniciarem les obres d’aquí a 12, 13 o 14 mesos
Jordi Moix
comissionat espai barça

Els veïns de les Corts volen anar a judici

Els vots favorables de Xavier Trias (Grup Municipal Demòcrata), Carina Mejías (Ciutadans), Alfred Bosch (ERC), Jaume Collboni (PSC), Alberto Fernández (PP) i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy, van permetre que la modificació del pla general metropolità tirés endavant més enllà de l’enuig de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), que reclama que “existeix una il·legalitat manifesta en la requalificació de sòl d’equipament esportiu“, segons un comunicat emès abans de la votació d’ahir. La FAVB espera que la resolució de la subcomissió d’Urbanisme, el nou pas que ha de seguir l’Espai Barça per continuar endavant en el full de ruta marcat, els sigui favorable i així no haver d’anar a judici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)