Barça

Semedo vol refermar-se com a alternativa a Roberto

Nova oportunitat. El portuguès, que serà titular per la sanció del reusenc, disputarà el seu vintè partit a la lliga en la seva primera temporada al Barça, en què està oferint un bon nivell

A falta de sorpreses majúscules. Nélson Semedo serà avui titular a Riazor. L’expulsió de Sergi Roberto en l’últim partit de lliga contra el Celta fa deu dies anul·la els dubtes sobre qui ocuparà el lateral dret del Barça contra el Deportivo, i és que el portuguès s’ha guanyat el dret de ser la primera opció quan el de Reus no pugui jugar. Ernesto Valverde té també Aleix Vidal per al lateral dret, però aquest opció ha estat reiteradament la més remota, i fins i tot l’ha deixat fora de la convocatòria en molts partits.

Des que va arribar al Barça l’estiu passat, Semedo ha estat el substitut de luxe per a Sergi Roberto, que des de fa anys s’ha consagrat a la banda dreta de la defensa blaugrana malgrat arribar mig rebotat a aquesta posició, tan nova per a ell en els seus inicis i tan coneguda des de fa temporades. Semedo ha disputat fins avui 31 partits amb la samarreta blaugrana –més de 2.000 minuts–, i ho ha fet a un molt bon nivell. Ha tingut una presència intermitent perquè Sergi Roberto té la titularitat garantida, però ha demostrat que és un recanvi de luxe. Si Valverde ho creu convenient, l’exdefensa del Benfica jugarà aquest vespre el seu vintè partit a la lliga, i ha estat titular, fins ara, en tretze dels que ha jugat. A més dels partits de la competició regular, Semedo només ha estat suplent en el partit de tornada de la supercopa d’Espanya contra el Real Madrid. Aquell fatídic dia va disputar els últims 40 minuts del matx en substitució de Piqué, lesionat.

El jove portuguès, que al novembre farà 25 anys, en canvi, no ha tastat la banqueta ni en Champions League ni en la copa del Rei. Semedo ha participat en set dels deu partits que ha jugat el Barça aquest curs. Es va perdre el partit contra l’Olympiacòs en la fase de grups per decisió de Valverde, i el doble enfrontament contra el Chelsea per acumulació de targetes grogues, el primer partit, i lesió, el segon. En la copa, la seva presència ha estat menor, perquè només ha disputat els quatre partits corresponents a les eliminatòries de setzens contra el Múrcia i vuitens contra el Celta, i ha desaparegut de l’equip en els últims partits, igual que de la final de la setmana passada contra el Sevilla, partit que va veure des de la banqueta. Malgrat tot, Valverde té molt clar que el portuguès s’ha guanyat a pols ser el primer relleu de Sergi Roberto quan el futbolista de Reus no pugui jugar, com, per exemple, aquest vespre a Riazor.

TITULAR

Semedo serà a l’onze d’aquest vespre en el lloc de Sergi Roberto, sancionat

REGULAR

Ha jugat 31 matxs de manera intermitent però sempre oferint un bon nivell

SEMPRE D’INICI

Ha jugat 11 partits entre Champions i copa del Rei, tots ells sortint en l’equip inicial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)