Barça

La millora de contracte de Busquets, gairebé resolta

Principi d’acord. Josep Maria Bartomeu ja ha arribat a una entesa amb el de Badia per fer efectiu l’augment reclamat, segons va avançar Catalunya Ràdio, i l’objectiu següent ha de ser renovar Umtiti

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ja va deixar clar, en l’entrevista a Catalunya Ràdio de dimecres, que no preveia una possible sortida de Sergio Busquets i, segons va avançar el mateix mitjà, ja hi ha un principi d’acord amb el jugador perquè la millora de contracte que reclamava, i a la qual s’havia compromès el mateix president en l’última renovació signada, sigui una realitat d’aquí a poc temps, potser fins i tot abans que comenci el mundial.

El setembre del 2016, Busquets va segellar la renovació fins al 2021, ampliable fins al 2023 i amb una clàusula que va quedar fixada en 200 milions d’euros, i el president també es va comprometre a una revisió futura de les seves condicions en cas que les renovacions d’altres companys afectessin la seva posició, en el segon graó de l’escala salarial. Arribats a aquest punt, Busquets ha recordat al club aquella promesa i ha estat el mateix Bartomeu, de manera directa, qui ha afrontat les negociacions amb el jugador i el seu representant, Josep Maria Orobitg, per complir la seva paraula. A falta de la signatura d’aquesta millora de contracte, doncs, el futur de Busquets, que el 16 de juliol, l’endemà de la finalització del mundial, farà 30 anys, només passa pel Barça, com ja afirmava dimecres també Bartomeu, que confia que el jugador de Badia acabi tenint en un futur “un comiat com el que va tenir Iniesta”.

Molt més incerta i problemàtica és la continuïtat d’un altre fix en el conjunt blaugrana, Samuel Umtiti, que ja fa mesos que protagonitza un estira-i-arronsa amb el club. El francès té encara contracte per tres temporades més, fins al 2021, però una clàusula de només 60 milions d’euros. Una quantitat que quan va fitxar pel Barça, l’estiu del 2016, semblava allunyar el possible interès d’altres equips però que arran de la inflació del mercat de fa un any, i del gran rendiment del central de 24 anys, a l’altura dels millors del món, s’ha convertit en una xifra més que assumible per molts rivals.

El Barça té clar que ha de renovar Umtiti, tant per calendari com perquè “és un jugador important i que s’ha consolidat i el Camp Nou l’estima”, recordava Bartomeu. Tot, però, dins d’unes xifres raonables, sense fer cap bogeria, per evitar que torni a passar precisament el que ha obligat ara a millorar el contracte de Busquets, a causa del desequilibri que s’ha produït entre les diferents escales salarials de la plantilla i que ha requerit aquesta reordenació, amb un augment de sou per al jugador de Badia tot i haver renovat encara no fa ni dos anys. I és que la massa salarial del club, disparada des de ja fa diverses temporades, i que està al límit del que és recomanable, és un dels aspectes que creen més preocupació en la junta directiva, que fa temps que s’ha marcat l’objectiu d’intentar posar-hi fre.

PROMESA COMPLERTA

Amb la millora, Busquets seguirà estant en el segon graó salarial, com se li va assegurar

ESTIRA-I-ARRONSA

Renovar Umtiti és també prioritari però dins del límit de les diferents escales salarials

La temporada que ve, menys fitxes

X.S.

Ernesto Valverde ja va deixar clar quan va aterrar a la banqueta del Barça que ell era partidari de plantilles curtes, cosa que no s’ha complert en la seva primera temporada –24 jugadors fins al mercat d’hivern i 22 des del gener–, però que tot fa preveure que sí que serà una realitat el curs que ve. El mateix Txingurri, de fet, tornava a insistir fa uns dies en aquesta qüestió, que també li permetria “deixar espai als jugadors del filial”, que enguany han tingut un protagonisme mínim al primer equip. Aquesta petició del tècnic blaugrana, que obligarà a traspassar o a cedir més jugadors dels que arribin, també permetria al club estalviar-se els sous, que no són baixos, dels jugadors que són transferibles i als quals ja s’ha dit que es busquin equip, com Aleix Vidal, André Gomes o Paco Alcácer. En aquest sentit, cessions com les d’Arda Turan o Rafinha, en el passat mercat d’hivern, ja van ajudar a anar restant volum a la massa salarial.

La majoria de la plantilla, molt ben blindada

X.S.

Més enllà d’Umtiti, per la seva baixa clàusula de rescissió, no hi ha altres jugadors a la plantilla que puguin ser protagonistes d’una fugida no desitjada. Les últimes renovacions, i els respectius augments de la clàusula de rescissió, com ha passat amb Messi –contracte fins al 2021 i clàusula de 700 milions d’euros– o Sergi Roberto –contracte fins al 2022 i clàusula de 500 milions–, ho impedeixen. Ara mateix, de fet, dels jugadors clau, Jordi Alba és qui acaba el contracte més aviat, el 2020, però té una clàusula de rescissió de 150 milions d’euros i ja ha manifestat que vol retirar-se al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)