Barça

Rejoveniment relatiu

Sortides d’edat. Respecte a la plantilla que va iniciar el curs, ja no hi són Mascherano (33), Iniesta (34) ni Arda (31), però la majoria de les peces clau ja superen la trentena o s’hi acosten

La majoria dels joves que han arribat els últims 2 anys no són fixos

El Barça va iniciar fa dos estius, amb fitxatges com els d’André Gomes, Digne, Denis, Paco Alcácer i Umtiti, i aquest curs passat, amb Semedo, Dembélé, Deulofeu, Coutinho i Yerry Mina, un intent de rejovenir la plantilla que no acaba de veure’s sobre el camp, ja que molts d’aquests noms, o bé no han donat el rendiment esperat i són suplents, o bé fins i tot estan en la llista de transferibles. La majoria de les peces clau de l’equip, de fet, continuen sent en gran part els jugadors més veterans de la plantilla, i, d’aquests, molts superen la trentena o estan a punt d’arribar-hi.

Respecte a la plantilla que va iniciar el curs passat, ja no hi són homes com Iniesta (34 anys), Mascherano (33) i Arda Turan (31). Sortides que, combinades amb alguns dels pròxims reforços, com ara Aleñá (20 anys), probablement Arthur (21), i en espera que se n’hi sumin d’altres dels futuribles, permetrien continuar rebaixant la mitjana d’edat de la plantilla. L’actual, sense comptar els cedits, que tenen molt poques possibilitats de començar la temporada al Barça, és de 26 anys i mig, un xic inferior als 26,9 de la plantilla que va iniciar el curs passat. Tot i això, alguns dels més joves de l’equip, com Yerry Mina, André Gomes o Paco Alcácer, poden fer les maletes. El repte és que alguns altres sí que es consolidin.

JUGADOR ANYS
Thomas VERMAELEN
32
LUIS SUÁREZ
31
Gerard PIQUÉ
31
Leo MESSI
30
Ivan RAKITIC
30
Sergio BUSQUETS
29
JORDI ALBA
29
PAULINHO
29
Jasper CILLESSEN
29
ALEIX VIDAL
28
SERGI ROBERTO
26
Marc-André TER STEGEN
26
Philippe COUTINHO
25
PACO ALCÁCER
24
DENIS Suárez
24
Samuel UMTITI
24
Lucas DIGNE
24
ANDRÉ GOMES
24
Nélson SEMEDO
24
Yerry MINA
23
Ousmane DEMBÉLÉ
21
Carles ALEÑÁ
20
MITJANA D’EDAT
26,5
MITJANA D’EDAT INICI TEMPORADA 2017/18
26,9
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)