Barça

Valverde avança cinc dies l’inici de la pretemporada

Modificació de les dates. El club havia anunciat dimarts que l’equip tornaria a la feina el dia 16 de juliol, però finalment serà el dia 11, quatre dies abans de la final del mundial

Canvi de plans. El FC Barcelona començarà la pretemporada el dimecres dia 11 de juliol. Dimarts el club va emetre un comunicat oficial en què confirmava que l’inici de la pretemporada quedava fixat per al dia 16, amb el mundial de Rússia ja finalitzat, però finalment no serà així. Ernesto Valverde ha decidit avançar cinc dies el retorn a la feina. El segon volum del projecte Valverde engegarà motors, doncs, l’11 de juliol, encara amb la copa mundialista en curs i tant de bo amb algun representant blaugrana classificat per a la gran final de Moscou del dia 15.

Tots els futbolistes del primer equip que no hagin participat en la copa del món hauran de presentar-se aquell dia a les instal·lacions de la ciutat esportiva Joan Gamper per sotmetre’s a les habituals i protocol·làries proves físiques i mèdiques. Els internacionals s’aniran incorporant a la dinàmica de treball de manera progressiva segons quina hagi estat la seva progressió en la cita mundialista amb les seves respectives seleccions. El primer dia de treball pròpiament dit queda establert finalment per a l’endemà, dia 12, amb una doble sessió de matí i tarda damunt la gespa encara amb horari per confirmar.

Es dona la circumstància que l’estiu passat, en l’estrena de Valverde com a capità de la nau, el Barça va iniciar la pretemporada el 12 i l’activitat a la gespa, el 13. El tècnic, doncs, manté els hàbits tot i que aquest any sigui any de mundial. En l’últim any de Luis Enrique, la pretemporada 16/17 va començar el dia 18. En canvi, el 2014, també en any de mundial, l’asturià va donar el tret de sortida al seu projecte el dia 14, just l’endemà que Alemanya guanyés la copa del món.

Pel que fa a la gira nord-americana, cap novetat. Es manté la planificació prevista. L’equip viatjarà el 24 de juliol a Beaverton (Oregon) per fer una estada de tres dies a la seu central de Nike. Aquest serà l’inici d’una gira pels Estats Units que acabarà el 4 d’agost. Durant aquests dotze dies al continent americà el Barça disputarà tres amistosos. Seran, com ja s’havia dit, contra el Tottenham Hotspur el 28 de juliol al Rose Bowl de Los Angeles, contra el Roma el dia 31 a l’AT&T Stadium de Dallas, i contra el Milan el dia 4 d’agost al Levi’s Stadium de Santa Clara per finalitzar la gira. Aquests partits s’emmarquen en la International Champions Cup, competició que el conjunt blaugrana disputa per quarta temporada consecutiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)