Barça

El Barça comença a omplir la caixa

Mercat. El club blaugrana traspassa Gerard Deulofeu al Watford per 13 milions d’euros més quatre en variables

El FC Barcelona va anunciar ahir un acord amb el Watford per traspassar Gerard Deulofeu per 13 milions d’euros fixos més quatre en variables. A més, el club blaugrana es reserva un percentatge sobre un possible futur traspàs del jugador de Riudarenes. El club català comença a fer caixa amb els jugadors que tenia cedits i finalitza també una relació entre el futbolista i el club de molts anys i amb molts capítols.

Deulofeu va arribar al planter del Barça l’any 2003, quan només tenia 9 anys, després de destacar en les files del Penya Esportiva Bons Aires. El seu joc va començar a meravellar i va ser considerat una de les grans perles del planter. No passava desapercebut per ningú i ben aviat va signar contracte amb Nike i un dels grans representants del futbol espanyol, Ginés Carvajal, el va fitxar per la seva cartera. Amb 17 anys, es va incorporar al filial blaugrana i aquell mateix any va debutar a Primera divisió en un partit contra el Mallorca de la mà de Pep Guardiola. Després d’un segon any en el filial i alguna aparició en el primer equip amb Tito Vilanova com a entrenador, es va decidir que el millor era buscar una cessió i Deulofeu va marxar cap a l’Everton que entrenava el català, Robert Martínez. Va fer 4 gols en 29 partits i va ser cedit per segona temporada consecutiva, aquesta vegada al Sevilla. Va començar bé, però va anar apagant-se i Unai Emery va deixar de comptar amb ell. Luis Enrique, entrenador del Barça, també li havia posat la creu, i es va decidir un traspàs cap a l’Everton per uns 6 milions d’euros. La seva primera temporada a l’equip de Liverpool va tornar a ser molt bona, amb 4 gols i 11 assistències en 33 partits. Ja no va ser tan bona la següent i el club anglès el va cedir en el mercat hivern al Milan, on el de Riudarenes es va retrobar amb el futbol, tornant inclús a la selecció espanyola absoluta, amb la que havia debutat en un amistós contra Bolívia un 30 de maig de 2014.

Sense Luis Enrique a la banqueta i havent tingut Deulofeu un bon rendiment a Itàlia, el Barça va optar per fer ús de l’opció de recompra que s’havia guardat quan el va traspassar a l’Everton i el va fitxar per 12 milions d’euros. Deulofeu tenia l’oportunitat de triomfar allà on s’havia format. La marxa de Neymar i la lesió de Dembélé li va donar moltes oportunitats en el primer tram de la temporada. Ernesto Valverde va confiar en ell per acabar perdent la confiança després d’algunes actuacions molt fluixes. Va ser cedit en el mercat d’hivern al Watford, equip que l’ha acabat comprant.

EL WATFORD

Va arribar cedit en el mercat d’hivern i el seu bon rendiment ha convençut

EL BARÇA

L’havia recomprat per 12 milions, va començar jugant, però Valverde hi va deixar de confiar

La resta de jugadors cedits

Amb Gerard Deulofeu ja traspassat i Arda Turan amb una cessió de dues temporades, cal veure qui serà el futur de la resta de jugadors que el Barça ha tingut cedits aquest curs. Es tracta de Munir, Douglas, Rafinha, Marlon i Sergi Samper. El Barça espera treure una bona suma per alguns d’ells, com Munir, que ha rendit a un gran nivell a l’Alavés. També per Rafinha. El brasiler ha jugat bé amb l’Inter de Milà, que tenia una opció de compra de 35 milions d’euros. Els italians volen Rafinha, però esperen negociar aquesta mateixa setmana una rebaixa de l’opció amb el Barça.

Pel que fa a Marlon, el central juga com a cedit al Niça. La cessió és per dues temporades, però el Barça ha rebut una important oferta del West Ham. Les negociacions estan avançades i es podria tancar el traspàs per uns 15 milions d’euros. Sergi Samper, lesionat, podria fer la pretemporada a les ordres de Valverde. Douglas també torna del Benfica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)