Barça

Abidal, per tres raons

El director esportiu explica que ha escollit Abidal perquè coneix el dia a dia d’un vestidor, pel coneixement que té del mercat internacional i més en concret del francès i pels valors que pot aportar

Jordi Mestre, vicepresident esportiu del FC Barcelona, i Pep Segura, director esportiu, van ser els encarregats de presentar ahir a Éric Abidal com a secretari tècnic del primer equip de futbol. El francès, substitut de Robert Fernández, tindrà el suport de Ramon Planes, que no va ser presentat tot i viure l’acte des de la primera fila de la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Segura va explicar que la decisió de no renovar el contracte de Robert i apostar per Abidal havia estat seva i va donar les raons per les que ha escollit a l’exdefensa blaugrana. “És molt important la relació, el dia a dia amb la plantilla. Estar al costat dels tècnics i els jugadors. Qui tingui aquesta vinculació, ha de ser una persona amb unes característiques determinades i Abidal les té. Entén totes les circumstàncies que puguin envoltar als jugadors perquè ell les va viure. També pel coneixement que té del mercat futbolístic internacional. Des de fa temps ha volgut ser professional en aquest camp i s’ha preparat per ser-ho, ha fet el curs que reclama la UEFA i ha conegut el funcionament intern de grans clubs europeus. En el 2016 ja es va empapar de com funcionava l’estructura del Barça. La tercera raó és més concreta, és l’ascendència que té en el mercat futbolístic francès. És el mercat que més alimenta a totes les lligues europees. És un mercat molt important per a nosaltres. I hem d’afegir la vessant humana, la imatge que va deixar quan va estar en el nostre club va ser extraordinària. Volem que totes les persones tinguin els seus valors i la seva mateixa integració”.

Abidal

El discurs de Segura el va recollir el propi Abidal, que va explicar el que pot aportar al club des de la secretaria tècnica. “M’he preparat durant molts anys per tenir aquesta oportunitat i estic segur que tots junts farem una gran feina. A més de l’experiència que he tingut, conec el vestidor, el dia a dia, com gestionar-lo. També la gestió dels contractes. Tinc contactes i puc aportar també els valors que sempre he tingut, els puc transmetre”, explicava el francès, que nomenava el Barça, el París SG, el Manchester City i alguns equips italians com a clubs en els que ha estat estudiant i formant-se com a secretari tècnic. Abidal va dir que havia parlat ja amb Ernesto Valverde, però que no ho havien fet de jugadors “perquè la feina interna ja està feta. Hem de retocar alguns detalls, però continuarem amb el que s’estava fent, sempre en contacte amb Valverde”.

El francès, que va formar part de la candidatura de Joan Laporta en les últimes eleccions a la presidència del Barça, va confessar que ha parlat amb l’expresident. “Hi he parlat, però el meu discurs sempre ha estat el mateix. Sóc del Barça i vull treballar i ajudar al Barça”. El francès, com han reclamat moltes veus en els últims mesos, creu que el club no s’ha d’apartar de la seva filosofia i apostar pel planter. “La filosofia del club no ha canviat. Que pugin jugadors del planter al primer equip va a èpoques. És cert que en la meva hi van pujar molts, es difícil que en els següents anys pugin més perquè hi ha taps. Treballarem perquè la filosofia del club continuï. No canviarà mai”, explicava el nou secretari tècnic blaugrana,. que tampoc creu que hagi de canviar la imatge que té d’ell l’afició del Barça ara que treballarà des dels despatxos. “No crec que canviï. Estic encantat de tornar a casa i que el club hagi apostat per mi. Formar part d’aquest club és un orgull. L’objectiu sempre és guanyar títols i espero estar darrera d’aquests títols.

Estic encantat de tornar a casa. L’objectiu sempre és guanyar títols i espero estar darrera d’aquests títols
Éric Abidal
És cert que en la meva època hi havia més jugadors del planter, però la filosofia del club no ha canviat
Éric Abidal
He parlat amb Joan Laporta. El meu discurs sempre ha estat el mateix. Jo vull treballar i ajudar al Barça
Éric Abidal
Abidal coneix bé el mercat francès, és el mercat que més alimenta a totes les lligues i important per a nosaltres
Pep Segura
M’he preparat per tenir aquesta oportunitat. Conec el dia a dia del vestidor. Tinc contactes i puc aportar valors
Éric Abidal
Entén totes les circumstàncies que poden envoltar als jugadors, el dia a dia, perquè ell ja ho va viure
Pep Segura

Confirmada l’estructura tècnica i defensa del planter

Pep Segura, director esportiu del FC Barcelona, va confirmar com queda l’estructura tècnica del club. Éric Abidal i Ramon Planes seran els responsables del primer equip, José Mari Bakero i Guillermo Amor, que van estar prop de ser rellevats en els seus càrrecs i van ser salvats per Segura, continuen com a responsables del futbol formatiu professionals, Jordi Roura i Aureli Altimira ho són del futbol formatiu amateur i Markel Zubizarreta, del futbol femení.

Durant la roda de premsa, Segura va defensar la tasca que estan fent en el futbol formatiu i va alçar la veu contra els representants per explicar la marxa d’alguns jugadors del planter: “El club continua treballant en la formació de joves jugadors. El futbol té una inflació increïble, també en els joves. El club ha fet modificacions salarials en el planter, fins a dues vegades en tres anys, per poder competir. Ajudarem a tots els que vulguin estar amb nosaltres, però no acceptarem les primes per renovar obscenes que ens demanen alguns representants per renovar. Enhs han arribat a demanar fins a dos milions i per aquí no passarem. No pagarem aquests diners per jugadors que són nostres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)