Barça

Un maldecap estiuenc

Douglas Pereira. Fitxat el 2014, el lateral brasiler no va comptar per a Luis Enrique ni tampoc per a Valverde i per al seu últim any de contracte caldrà tornar a buscar-li un destí final

El 29 d’agost del 2014, fa gairebé ja quatre anys, el Barça presentava l’última de les set cares noves d’aquell estiu, Douglas Pereira. Procedent del São Paulo i a canvi de 4 milions d’euros (més 1,5 en variables), el lateral brasiler va ser una incorporació d’última hora, a només tres dies de tancar-se aquell mercat de fitxatges, i que el club, en paraules de l’aleshores director esportiu, Andoni Zubizarreta, va justificar, entre altres motius, per la impossibilitat de poder fitxar durant l’any 2015 a causa de la sanció de la FIFA. Amb 24 anys, Douglas aterrava al Camp Nou per aportar competència, però ràpidament es va comprovar que el seu nivell estava molt lluny del que s’exigeix en un equip com el Barça. Quatre anys després, i amb dues cessions pel mig, a l’Sporting i al Benfica –la de Gijón va ser l’única profitosa, ja que va jugar de manera més o menys habitual–, el brasiler afronta ara la seva última temporada de contracte al club blaugrana, que com cada estiu té el maldecap d’haver de buscar-li un nou destí. No va comptar per a Luis Enrique, tot i que en els dos primers anys al club va formar part de la plantilla, i tampoc per a Ernesto Valverde, i la seva sortida tornarà a ser obligada. A dos dies de la pretemporada, però, no es descarta que comenci a entrenar-se a les ordres del Txingurri si abans no se li troba equip. Aquest cap de setmana van sorgir rumors d’un possible interès de l’Espanyol, que ha estat desmentit pel mateix conjunt periquito, i ahir algunes informacions apuntaven cap al Sivasspor, setè classificat aquest últim curs en la lliga turca, en funció de les condicions econòmiques. El Barça és conscient que és difícil obtenir un traspàs per ell, però almenys es vol estalviar la seva fitxa.

El que és segur és que aquest ja serà l’últim any vinculat al Barça de Douglas, que passarà a la història com un dels pitjors fitxatges fets mai pel club blaugrana. En el seu debut, a Màlaga, en la cinquena jornada el curs 2014/15, ja va oferir molt males sensacions –aquella lliga no va tornar a jugar fins a l’última jornada– i en total, com a blaugrana, només haurà jugat 8 partits, 3 només de titular.

2014/15 Barça
5 partits (2 com a titular)
2015/16 Barça
3 partits (1 com a titular)
2016/17 Sporting (CEDIT)
23 partits (21 com a titular)
2017/18 Benfica (CEDIT)
10 partits (8 com a titular)

DE CESSIÓ EN CESSIÓ

Els dos primers anys al Barça va jugar 8 partits i ha estat a l’Sporting i el Benfica després

ES BUSCA EQUIP

L’Espanyol ha desmentit un possible interès per ell i ara sona el Sivasspor turc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)