Barça

Paulinho torna a la Xina cedit amb opció de compra

Mercat. El Barça i el Guangzhou ahir van fer oficial el retorn a la lliga xinesa del brasiler, que marxa cedit per una temporada i amb una opció de compra per al club xinès que vorejaria els 50 milions

El Guangzhou Evergrande i el FC Barcelona ahir van fer oficial el retorn de Paulinho al seu club anterior només un any després que el Barça decidís pagar els 40 milions d’euros que estipulava la seva clàusula de rescissió. Finalment, l’operació no s’ha tancat com un traspàs, sinó que marxa mitjançant una cessió per una temporada, amb opció de compra per al club xinès. La quantitat no s’ha fet pública, però podria estar al voltant dels 50 milions d’euros. El Barça va trigar més a oficialitzar l’acord que no pas el Guangzhou perquè van preferir ser prudents i esperar que es fes efectiva la signatura de tots els documents. Malgrat que en el comunicat no s’especifica, l’opció és obligatòria.

Paulinho passarà a cobrar un salari bastant més elevat que el que cobrava al Barça. Algunes xifres indiquen que tindrà un salari de 14 milions d’euros anuals, quan aquí en cobrava uns 8. L’econòmic, però, no ha estat l’únic motiu pel qual el brasiler ha decidit tornar a la Xina. De més a menys en el seu rendiment, va anar perdent pes dins l’equip malgrat que Valverde sempre es va mostrar satisfet amb el seu rendiment i amb el seu perfil, radicalment diferent dels altres migcampistes de la plantilla. Que el Barça hagi decidit fitxar Arthur, que hagi fet pujar al primer equip Carles Aleñá i que no descarti incorporar algun migcampista més són factors que han ajudat Paulinho a fer el pas de tornar al seu equip anterior. El brasiler marxa del Barça després d’haver jugat 49 partits i d’haver marcat nou gols amb la samarreta blaugrana, tots en la lliga. El migcampista brasiler va debutar el 26 d’agost del 2017 en un Alavés-Barça de lliga. Va celebrar el seu primer gol en el seu quart partit, al camp del Getafe.

Pel que fa a les sortides, històricament al FC Barcelona sempre li ha costat tancar bones operacions. És una de les crítiques que sempre s’ha fet als responsables esportius que ha tingut el club blaugrana en els últims anys. Hi ha diversos factors que ho expliquen –des que pocs futbolistes volen marxar del Barça fins als bons salaris que es cobren–, però l’entitat sempre s’ha defensat amb l’argument que, com que no venen cap dels jugadors titulars, les xifres que es cobren pels jugadors amb els quals no es compta no són gaire elevades.

Aquest estiu, la direcció esportiva tenia molt clar que calia ingressar una bona quantitat de diners en traspassos perquè es volia afrontar el fitxatge Griezmann, que costava 100 milions d’euros, i dos més, els de Lenglet i Arthur. Griezmann al final no va venir, però l’objectiu d’aconseguir una bona suma amb els traspassos de jugadors transferibles es manté. La quantitat que s’intenta assolir vorejaria els 100 milions d’euros i, de moment, quan tot just ha començat el mercat de fitxatges, se n’han obtingut 13 amb el traspàs de Deulofeu al Watford, una operació que en funció dels variables podria arribar als 17.

Queda, però, moltíssima feina per fer, ja que Valverde no vol una plantilla gaire àmplia amb vista a donar oportunitats als joves del planter. A més a més, també tornen diversos cedits. Entre els jugadors transferibles que podrien deixar força diners a la caixa, hi ha André Gomes, que té un bon cartell a Anglaterra i a Itàlia. També caldrà veure què passa amb Rafinha després que l’Inter no volgués pagar els 35 milions, així com amb Aleix Vidal.

XIFRES

Marxa del Barça havent disputat 49 partits i havent marcat 9 gols en la lliga

MOTIUS

A la Xina cobrarà més i tindrà moltíssima menys competència que al Barça

Dimecres tornen a la feina

Si no hi ha cap novetat abans de dimecres, els jugadors que la temporada passada van estar cedits es tornaran a posar a les ordres d’Ernesto Valverde. Són Marlon Santos, Munir, Douglas, Rafinha i Sergi Samper. Tots ells tenen pendent aclarir el seu futur. Els jugadors que no han participat en el mundial de Rússia estan citats a la ciutat esportiva Joan Gamper per passar les habituals proves mèdiques i físiques. La resta de jugadors internacionals s’aniran incorporant a l’equip progressivament. El dia 12 de juliol, els blaugrana disponibles començaran amb el treball de camp en una sessió doble de matí i tarda, amb horaris encara per confirmar. Durant aquesta setmana el Barça voldria que els dos primers fitxatges ja poguessin participar en els entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)