Barça

La supercopa es jugarà a Tànger el 12 d’agost

Primer títol. La federació espanyola, tot i la negativa del Sevilla, així ho va decidir. Cada club tindrà una compensació d’uns 950.000 euros i 6.000 entrades per als seus aficionats

Després de dies de reunions, propostes, comunicats i opinions oposades, el president de la federació espanyola, Luis Rubiales, va anunciar ahir que la supercopa que han de jugar el Barça i el Sevilla es disputarà finalment a partit únic el dia 12 d’agost i que, si rep la conformitat de la FIFA, es jugarà a Tànger (Marroc). Aquesta és la proposta que Rubiales ja havia fet als dos clubs la setmana passada, però que no va acceptar el Sevilla. El seu president, José Castro, sempre ha dit que la competició s’havia de jugar a doble partit, com sempre, però que si de manera excepcional s’havia de jugar aquest any a partit únic només acceptarien que fos a Sevilla perquè els socis del seu equip ja tenien inclòs en l’abonament aquest partit. També perquè no volia renunciar a la recaptació.

Tot i la negativa del Sevilla, Rubiales va prendre aquesta decisió, que tenia el suport del Barça, la Lliga i l’AFE, i va anunciar, després de la reunió de la junta directiva de la federació, que els dos clubs rebran una compensació econòmica d’uns 950.000 euros cada un pel fet de no poder ingressar diners en concepte de taquillatge. La federació també pagarà el desplaçament dels dos equips i donarà 6.000 entrades a cada equip perquè les puguin distribuir entre els seus aficionats.

Rubiales, que va anunciar que la decisió s’havia pres per unanimitat, va explicar les raons que l’havien fet decidir a jugar a Tànger. “Hem buscat altres seus alternatives a les ciutats de Madrid i València, però volem assegurar que les graderies estiguin plenes. Podríem haver optat per una ciutat més petita, però la compensació econòmica no hauria estat la mateixa”, va dir el president de la federació, que també va adduir les bones temperatures com una de les raons que Tànger sigui la ciutat escollida.

La supercopa s’havia de jugar els dies 12 i 15 d’agost, però el fet que el Sevilla hagués de jugar la prèvia de l’Europa League ho impedia. La segona proposta va ser la del 5 i 12 d’agost, però el Barça té el dia 4 un amistós a San Francisco. I la Lliga no va veure amb bons ulls que es jugués els dies 12 i 19 d’agost i que els dos equips ajornessin els partits de la primera jornada de lliga.

Una opció utilitzada en altres lligues

Si finalment la federació espanyola rep la conformitat de la FIFA, serà aquesta la primera vegada que la supercopa es jugarà fora de l’Estat espanyol. Que es jugui fora d’allà on pertanyen els equips participants és una pràctica habitual en altres països com Itàlia i França. La supercopa italiana s’ha jugat en països tan diversos com els Estats Units, la Xina, Qatar i Líbia, i la d’aquest any, que jugaran la Juventus contra el Milan, es disputarà a l’Aràbia Saudita.

Pel que fa a la supercopa francesa, s’ha disputat també en un munt de països des que es va decidir sortir de territori francès el 2009: el Canadà, Tunísia, Gabon, els Estats Units, la Xina, Àustria i el Marroc. De fet, la supercopa francesa es va jugar a Tànger l’any passat. Aquest any està previst que el PSG i el Mònaco es juguin el títol a la Xina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)