Barça

Retorn del campió a la feina, amb moltes carpetes obertes

Pretemporada 2018/19. El segon any de l’era Valverde comença avui amb les habituals proves físiques i mèdiques, i amb un considerable nombre de futbolistes que no entren en els plans del tècnic

Amb el mundial de Rússia immers ja en la recta final i pendents de saber si algun futbolista blaugrana es corona campió del món aquest diumenge a l’estadi Lujnikí de Moscou, el FC Barcelona donarà avui el tret de sortida a la pretemporada 2018/19. L’actual campió de lliga i de copa torna avui a l’activitat després d’unes merescudes vacances i ho farà un dia abans respecte a la planificació de fa un any. L’estiu passat, en l’estrena d’Ernesto Valverde al capdavant del projecte esportiu, l’equip es va posar en funcionament el dia 12 de juliol amb un total de dinou futbolistes, cinc dels quals amb fitxa del filial. Una quantitat més baixa de jugadors es trobarà avui Valverde en el primer dia de feina, com a conseqüència directa de la disputa de la copa del món. Un total de quinze futbolistes, tots ells no mundialistes, han estat citats a les nou del matí a la ciutat esportiva Joan Gamper per sotmetre’s a diverses analítiques i passar les habituals i protocol·làries proves mèdiques i físiques del primer dia de la pretemporada. Els convocats són: Sergi Roberto, Jasper Cillessen, Denis Suárez, Nélson Semedo, Paco Alcácer, André Gomes, Lucas Digne, Aleix Vidal, Adrià Ortolà, el lesionat Carles Aleñá i els cinc futbolistes que tornen de les seves respectives cessions, com és el cas de Rafinha, Munir El Haddadi, Marlon Santos, Sergi Samper i Douglas Pereira.

En efecte, el segon volum de l’era Valverde s’iniciarà amb menys futbolistes però paradoxalment engegarà amb un considerable overbooking. I és que dels quinze futbolistes citats per a aquest primer dia de treball, són realment pocs els que entren en els plans reals del tècnic de cara a aquesta nova temporada. De fet, Sergi Roberto és l’únic titular clar. Semedo també té la continuïtat gairebé assegurada, però amb la resta podria passar qualsevol cosa si acaba arribant alguna oferta interessant.

Després de la marxa de Paulinho de nou al futbol xinès concretada en les últimes hores, o de l’opció de compra del Watford per Deulofeu executada ja fa algunes setmanes, el club espera concretar altres baixes en els pròxims dies o setmanes. L’operació sortida per ara, però, està bastant encallada. Homes com Aleix Vidal, André Gomes i Paco Alcácer són a la rampa de sortida, i fins i tot homes com Denis i Digne tindrien la porta oberta si arribés quelcom en ferm. Diferent és el cas de Cillessen. El club hi compta però els cants de sirena d’altres clubs interessats han arribat a les orelles del porter holandès. Complicada també és a hores d’ara la situació dels cedits. Dels cinc futbolistes que tornen avui a la dinàmica blaugrana després d’actuar la temporada passada lluny del Camp Nou, qui sembla que té la sortida més encarrilada és Marlon, amb un peu i mig al Southampton. Els casos de Rafinha, Douglas, Munir i Samper ja es veurà com s’acaben resolent.

En qualsevol cas, tots ells seran avui a la ciutat esportiva i també demà en el primer dia ja d’entrenaments damunt la gespa. L’equip s’exercitarà demà a partir de les deu del matí i just després tota l’actualitat informativa es traslladarà al Camp Nou, on Arthur Melo signarà el nou contracte amb el Barça i on serà posteriorment presentat a partir d’un quart de tres de la tarda.

Tots els internacionals s’aniran incorporant de forma gradual en funció de quan van acabar la seva participació mundialista i pròximament es donarà a conèixer la llista oficial dels que aniran a la gira americana.

MASSA FIGURANTS

Dels 15 jugadors citats per a avui, només Roberto té l’etiqueta de teòric titular

CARPETA DE CESSIONS

Dels cedits que tornen, Marlon serà amb tota probabilitat el primer a sortir
Amb fitxa del primer equip
SERGI ROBERTO
CILLESSEN
SEMEDO
DENIS SUÁREZ
DIGNE
PACO ALCÁCER
ANDRÉ GOMES
ALEIX VIDAL
ALEÑÁ (lesionat)
Tornen de la cessió
RAFINHA (Inter)
DOUGLAS (Benfica)
MUNIR (Alavés)
SAMPER (Las Palmas)
MARLON (Niça)
Amb fitxa del filial
ORTOLÀ

FUTUR INCERT

Preocupen casos d’homes com Douglas, Munir, Aleix, Rafinha o André Gomes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)