Barça

Lenglet ja és blaugrana

Clàusula pagada. El Barça diposita a la LFP els prop de 36 milions d’euros que costa l’operació i una vegada es completin els tràmits administratius s’espera que la presentació oficial es pugui fer demà

Clément Lenglet s’incorpora a la disciplina del Barça després que el club blaugrana fes efectiu ahir a la Lliga de Futbol Professional (LFP) el pagament de la clàusula de rescissió del central francès, quantificada en 35 milions d’euros. Afegint-hi l’IPC, el cost total de l’operació s’eleva una mica, aproximant-se fins als 36 milions. A falta de la confirmació oficial del Barça una vegada es completin els tràmits administratius, Lenglet s’erigeix en el segon reforç blaugrana per al curs 2018/19. El precedeix Arthur, que ahir ja va passar per les oficines del club i avui serà presentat. La presentació oficial de Lenglet s’albira per demà divendres.

L’arribada del defensa de 23 anys al Barça s’estava treballant des de feia setmanes, però s’ha dilatat en el temps per la negativa del Sevilla a negociar un traspàs –més beneficiós en l’aspecte fiscal i de terminis de pagament– i remetre’s a l’abonament de la clàusula. El jugador, que ja ho tenia tot acordat amb el Barça, va iniciar a final de la setmana passada la pretemporada amb el conjunt del Nervión i des de dilluns passat està concentrat a Benidorm amb la resta de la plantilla, que aquest any dirigeix Pablo Machín. De fet, l’extècnic del Girona ja era conscient que la presència de Lenglet era temporal i que posaria rumb cap a Barcelona una vegada s’enllestissin els aspectes burocràtics del fitxatge pel Barça.

El Sevilla havia intentat fins al darrer moment convèncer Lenglet perquè es quedés fent-li una contraoferta, tot i que l’operació li suposa un rèdit econòmic important tenint en compte que el va fitxar per cinc milions d’euros procedent del Nancy. Va ser durant el mercat d’hivern de la temporada 2016/17 i en l’any i mig que ha militat al conjunt andalús ha exhibit un gran nivell, erigint-se en un referent a la rereguarda. Entre les seves virtuts destaca la capacitat per treure la pilota jugada des de la rereguarda, un factor que afavoreix l’adaptació a un estil com el del Barça i que no va passar desapercebut als responsables esportius del club. Tampoc a d’altres grans clubs europeus, que també l’havien temptejat.

En principi, el seu rol dins la plantilla d’Ernesto Valverde serà el de tercer central, darrere de Piqué i Umtiti. Caldrà veure com queda la situació de Yerry Mina i Vermaelen, a hores d’ara els altres dos centrals de l’equip. En aquest sentit, s’especula amb una possible sortida del colombià, que s’ha revalorat durant el mundial.

S’ACOMIADA DELS COMPANYS A BENIDORM

Una vegada dipositada la seva clàusula de rescissió a la LFP, Clément Lenglet ja no va participar en l’entrenament programat ahir a la tarda pel Sevilla a Benidorm, on l’equip andalús realitza des de dilluns passat una concentració de pretemporada. El defensa, però, sí que va aparèixer al camp per acomiadar-se dels que han estat els seus companys durant l’últim any i mig. Les abraçades es van succeir com una bona mostra de l’afecte que s’ha guanyat durant aquesta etapa. Ara, amb 23 anys, n’obrirà una altra a Barcelona, on ja se l’espera. Els temps pronostiquen que la presentació pot ser demà.

INVERSIÓ

El club blaugrana fa efectiva la clàusula (35 milions) més l’IPC corresponent

OPERACIÓ

La negativa del Sevilla a negociar ha fet necessari exercir la clàusula de rescissió

SEGON REFORÇ

Succeeix Arthur en la llista d’incorporacions per a la pròxima campanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)