Barça

Abans d’entrar...

La direcció esportiva del FC Barcelona prioritza la carpeta de les sortides i s’ha proposat l’objectiu d’alleugerir la plantilla abans de dimarts, dia en què el primer equip començarà la gira pels Estats Units

Ernesto Valverde, que vol treballar amb grups reduïts, té ara 29 jugadors en nòmina, als quals cal afegir els dos o tres fitxatges que encara han d’arribar

29

jugadors

al primer equip

Tot i que la carpeta de fitxatges del FC Barcelona 2018/19 no està ni de bon tros tancada, amb els fitxatges d’Arthur i de Lenglet la direcció esportiva blaugrana ha decidit aparcar-la per uns dies i obrir de bat a bat la de les sortides, tenint en compte que la primera plantilla del Barça, amb 29 jugadors en nòmina en aquests moments, té un overbooking enorme, i més si es té en compte que Ernesto Valverde vol treballar amb grups reduïts i que encara han d’arribar entre dos i tres fitxatges més. La llista de jugadors transferibles la formen André Gomes, Aleix Vidal, Yerry Mina, Marlon, Rafinha, Munir i Douglas Pereira, als quals cal afegir també Sergi Samper i Paco Alcácer, tot i que aquests dos darrers jugadors tenen possibilitats de quedar-se a les ordres de Valverde depenent de com avanci el mercat d’estiu.

Tot i que amb un mes i mig de mercat encara al davant el Barça no pensa precipitar cap operació, el cert és que el club blaugrana espera tancar alguna sortida abans de dimarts que ve, dia en què el primer equip marxarà als Estats Units per començar la gira estival. Ernesto Valverde té previst endur-se alguns valors del planter per veure’ls de més a prop, així que necessita alleugerir la plantilla amb la sortida d’aquells jugadors amb els quals no compta de cara a la temporada que ve. Al Barça, doncs, no li queda més remei que començar a posar fil a l’agulla en la carpeta de les sortides, i amb certa celeritat, si no es vol trobar amb un munt de casos per resoldre en el tram final del mercat estival.

Operacions retorn

El jugador amb més caixet dels transferibles blaugrana és André Gomes, que malgrat el seu fluix rendiment en l’etapa al Camp Nou i la seva desaparició de la llista mundialista de Portugal, continua tenint molta requesta en el mercat. A banda de l’interès, ja llunyà, de la Juventus, ara per ara les opcions que tenen més números de concretar-se són la de l’Arsenal i la del València, el seu club d’origen i on millor va rendir. Pel que fa a l’equip gunner, el Barça espera que els londinencs concretin una oferta propera als 20 milions d’euros, tot i que sembla que André Gomes prefereix l’opció de tornar al València, on Marcelino l’espera amb els braços oberts. El problema, però, és que el club valencianista és partidari d’aconseguir el portuguès a través d’una cessió amb opció de compra, una via que el Barça ha descartat del tot, i més amb l’Arsenal disposat a fer front a un traspàs.

I un altre jugador que té números de tornar al seu club d’origen és Aleix Vidal, que ja fa mesos que sap que el Sevilla el vol. Tot i que en un principi podria semblar que Caparrós ja té coberta la posició del lateral dret, el tècnic no acaba d’estar convençut amb Corchia, cosa que permetria l’arribada de Vidal. El Sevilla, però, no pensa pagar els deu milions que demana el Barça, i sabent que el temps juga a favor seu té previst esperar-se fins al final del mercat per aconseguir Aleix Vidal per un preu força més baix.

Més difícil, en canvi, sembla el retorn de Rafinha a l’Inter, que, tot i que està molt satisfet amb el rendiment del petit dels Alcántara, no pensa afrontar els 35 milions que el Barça demana per ell. Rafinha continua interessat a tornar al Milan, on la temporada passada es va adaptar molt bé, tot i que en les darreres hores ha començat a escoltar alguns oferiments que li han arribat del futbol anglès. En el cas del migcampista brasiler, doncs, la seva sortida no sembla imminent.

Casos de tot tipus

Un dels jugadors amb més pretendents dels transferibles blaugrana és Yerry Mina, que s’ha fet un lloc en la llista d’un bon grapat de clubs gràcies al seu gran mundial. Tot i que el Barça s’estimaria més cedir-lo per tenir-lo controlat en un futur, el traspàs no queda descartat sempre que l’oferta sigui elevada. El club ara per ara més interessat en el jugador és l’Everton, tot i que els toffees encara estan lluny dels 25 milions que demana el Barça pel jove central colombià.

Un altre futbolista que ha rebut diverses ofertes és Marlon, que tot i el seu irregular curs al Niça continua tenint pretendents. A l’interès del West Ham s’han afegit en les darreres hores l’Hertha de Berlín i l’Olympique de Lió, que estan disposats a posar damunt de la taula els 12 milions que demana el Barça per prescindir dels serveis del central brasiler. I tampoc li falten pretendents a Munir, que ha vist com el seu gran any a l’Alavés ha multiplicat el nombre de clubs interessats a fitxar-lo. El problema, en el cas del davanter, és que el seu contracte amb el Barça s’acaba el 30 de juny de l’any que ve, així que si el jugador s’espera un any té moltes possibilitats de signar un nou contracte amb una fitxa força elevada. El club blaugrana, en canvi, és partidari de traspassar-lo ara, conscient que si torna a cedir Munir, després ja no aconseguirà recaptar res, rendeixi com rendeixi el jugador. Tot i aquesta delicada situació, al club són optimistes i esperen que el gran any de Munir convenci algun club a mirar d’assegurar-se el seu fitxatge en aquest mercat.

Com era previsible, la sortida més complexa serà la de Douglas Pereira, que ha tornat a Barcelona després de fer un curs molt dolent al Benfica. Tot i que alguns clubs ja han mostrat interès en el brasiler, sempre en forma de cessió, a hores d’ara l’única oferta rebuda ha estat la del Nantes, que va ser refusada pel Barça després que el club francès proposés fer-se càrrec només del 50% de la fitxa del jugador.

Res decidit

Finalment, hi ha els casos de Paco Alcácer i Sergi Samper, que tot i que no entraven en els plans inicials d’Ernesto Valverde podrien acabar quedant-se a l’equip blaugrana. Pel que fa al davanter, la seva situació es va capgirar totalment amb la inesperada negativa d’Antoine Griezmann de fitxar pel Barça, ja que l’aterratge del francès hauria significat la sortida de l’exdavanter del València. Ara s’ha de veure si el Barça fitxa o no un nou jugador d’atac per tornar a estudiar el cas d’Alcácer, que mentre no hi hagi cap reforç en la seva posició té assegurada la continuïtat al primer del Barça.

Ben diferent és el cas de Sergi Samper, que tot just acaba de començar els entrenaments després de superar una greu lesió que el va obligar a tornar de Las Palmas abans de l’esperat. El migcampista, pel qual el Barça continua tenint molt bones perspectives de futur, completarà la gira pels Estats Units per petició expressa de Valverde, que sense prou efectius al centre del camp vol veure’l en acció, tot i que la lògica diu que si el Barça acaba incorporant un o dos migcampistes, com està previst, Samper haurà de tornar a marxar cedit, en espera que un esclat en el seu rendiment li permeti complir el somni de jugar al Camp Nou cada 15 dies.

MOLTS PRETENDENTS

Gomes, pel qual el Barça demana 20 milions, té ofertes del València, la Juve i l’Arsenal

SE’LS BUSCA EQUIP

Aleix Vidal, Yerry Mina, Marlon i Rafinha tampoc entren en els plans de Valverde

NO SÓN SEGURS

Alcácer i Samper són transferibles, però es podrien acabar quedant a l’equip

SERÀ DIFÍCIL

Munir, amb només un any de contracte, i Douglas, els casos més complicats

Cillessen i Digne només marxaran si arriben molt bones ofertes

En un principi, el Barça no té previst prescindir dels serveis ni de Jasper Cillessen ni de Lucas Digne, dos jugadors que han fet saber al club que volen canviar d’aires per jugar més minuts. Valverde, però, compta amb ells, així que el Barça només els traspassaria si les ofertes fossin molt elevades. Cillessen, que continua tenint damunt de la taula un interès en ferm del Bayern de Munic, va veure com ahir mateix se li tancava la porta que més el temptava, la del Liverpool, que ha aconseguit els serveis del brasiler Alisson. Digne, per la seva part, no ha paït gens bé la seva desaparició en les llistes de Deschamps i ja ha comunicat a Abidal que vol marxar, al·ludint a un suposat interès de l’Everton. El Barça, però, no el traspassarà per menys de 16 milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)